Archive | September, 2007

ENT

28 Sep

Telingaku ada fungus lagi.Aku dah buat earplug tapi sampai sekarang tak siap2 lagi..sekarang ni aku gatal sangat2 telinga ni.Geram aku ngan hospital putrajaya ni, aku nak drg buat surat ke hospital serdang, senang sikit tak ah aku tunggu lamer nak checkup. Tapi tak buat gak….telinga aku tak boleh kener air, kalau masuk air dalam telinga tu jadik ah fungus tu..gatalnyerr.nak garu tak boleh so sepanjang bulan pose ni aku tekan2 jer ah telinga aku ni…semalam aku korek gak telinga ni, pastu aku nampak darah kat cottonbud..teling aku dah luka.

Aku harap tak ah teruk sangat macam dulu…dulu teruk sebab aku jadik pekak kejap….gegendanng telinga ku dah koyak…sakitnyer Allah ajer yang tahu….tobat aku tak nak lagi sakit telinga. Aku pun dah serik nak korek telinga danial,kalau baby kener sakit telinga kesiannyer…aku pun tak boleh tahan.Nauzubillah..

Advertisements

Maafkan mama..

24 Sep

Abg syg,

Maafkan mama diatas sikap mama semasa kita di kampung.Mungkin abang terkejut kenapa mama jadik macam tu, macam orang yang hilang pedoman. Mama tak dapat nak kawal diri mama, tahap kesabaran mama dah tak ader had. Selama ini mama diam aper  yang berlaku walaupun hati ni macam di hiris2 jer, tapi bila fikirkan abang semua tu mama kawal. Tapi tidak untuk kali ini, kesabaran mama ader hadnyer. Setiap kali balik kampung hal yang samer jer akan berlaku. Mama penat abang..penat sesangat nak layan semua kerenah ni. Terguris sanagt mama dengan sikap abang….tapi tak per ah..mama sayangkan keluarga kita. Setiap kalia semua ni berlaku, airmata mama tak berhenti mengalir..hanya itu ajer ah penenangnyer…..

Ya Allah…Kau bantulah hambamu ini untuk melawan semuanya. Kau berilah aku kesabaran untuk melawan semua dugaan ini.Sesungguhnya hanya kau yang Maha Mengetahui betapa kasihnya aku pada suami dan anak2 ku. Kau telah uji kami semasa dialam percintaan..setelah 8 tahun  kami bercinta pelbagai dugaan, aku mohon Ya Allah…kuatkan hatiku.Tabahkanlah hati ku.

Aku tahu suami ku tersepit antara family dier dan aku..tapi tak kan drg tak boleh faham yang ROSLAN ni dan berkahwin. Kalau dah sayang sanagt..naper masuk pinang aku…tak payah bagi kawin duduk jer bawah ketiak drg..Please ah..jangan kacau rumahtangga aku…please!!!!!!Bagi aku bahagia………..MAMA SAYANG PAPA & DANIAL..

Cuti yang tak best…

24 Sep

ari ni aku baru start kerja.Seminggu aku cuti, El ah..bapak mertua aku accident.Sepatutnya aku apply cuti pada 1-5 oktober tapi tercuti awal plak.Bapak mertua aku dilanggar kereta, budak umur 20an nak langgat traffic light so tak dapat langgar traffic light langgar ah bapak mertua ku. Kesian kat die.

Itu ah kisah kenaper aku balik kg. Tapi satu lagi kisah yang aku raser geram sangat2 dengan sikap somebody yang tak faham yang laki aku ni dah berkahwin.aku baru sampai setelah hasben aku drive selamer 8 jam, pastu suruh plak laki aku jaga bapak dier kat hospital.abang2 dier semua balik tido ngan anak bini.masuk di akal tak….???

Pastu buat muker sengal2…aku dah raser tak tahan lagi…tolong jangan campur tangan dalam rumahtangga aku…boleh tak??Banyak sangat dah aku bersabar..sampai satu tahap aku pun hilang sabar gak…Tapi nasib baik mum aku selalu tenangkan aku.Aku kesiankan hasben aku, aku faham perasaan dier…tapi saper nak faham perasaan kami.

Sabarlah abg…mama sayang abang ngan danial..tapi mama paling tak suker orang lain campurtangan hal kita….mama pun ader mummy & daddy kenaper nak sekat hak mama nak balik juper drg? Bukan kita ni lain negeri cumer lain kampung jer…why???why???Bila dah terlalu geram..aku sampai hilang sabar.nasib baik mulut aku ni tak over lagi.

Jangan jem lagi….

14 Sep

Ya Allah! bantulah aku, lancarkanlah lalu lintas pada hari ini agar aku dapat balik cepat kerumah…

Semoga dimakbulkan…Kelmarin kau balik tepat2 kul 5 tapi aku sampai kat rumah kul 5.45, macam duk kat KL plak. Orang yang duk kat Seremban pun sampai kul 5.30…..apa ..raaaaa.Balik plak kelam kabut aku masak..tung..tang kat dapur, sib baik hasben ku ader, boleh dier tolong melayan si kecik ku.

Tengahari ni aku balik perap ikan, dengan ayam pastu potong kangkung…senang balik petang aku boleh cepat masak.boleh rehat…Ari ni plak ader latihan koir (3-5 ptg) kul beraper ah habis….tak per ah ..penat sikit jer, yang penting hasben ku makan ngan lahapnyer….heee…heee

Semalam aku makan tak bertambah pun..mungkin sebab penat kot,hasben ku makan sampai 2x tambah.Hilang penat aku.

Hari ni menu dah tertulis…siakap stim, kangkung goreng belacan, ayam goreng berempah..settle….

Sepanjang minggu ni dah memang ader menu…hari ahad plak hasben ku nak makan nasi kerabu…nyumm…nyummmm

p/s: kalau papa kacau mama lagi maser mama masak..mama kensel nak buat nasi kerabu…tau..tauuu…

Selamat berpuasa…

13 Sep

Hari ni dah masuk bulan ramadhan…Selamat berpuasa sayang, daddy & Mummy…..

Dah 2 tahun aku menyambut puasa dengan suamiku…syukur.Panjangkanlah usia kami dan anak2 kami untuk kami terus melalui bulan yang mulia ini…Berkatilah kehidupan kami sekeluarga, panjangkanlah jodoh pertemuan kami….Sesungguhnya aku bahagia…Ya Allah berikanlah kebahagiaan ini selamanya pada kami sekeluarga..

Papa…mama tak minta yang terlalu lebih dari papa, cuma mama nak papa sayang mama dan anak2 kita selamanya……

Ari ni papa dah cakap menu nak berbuka kan…Sambal Udang Petai, goreng ikan dan kerabu perut…..

Bestkan…tapi mama rungsing, Udang tu beli sikit, papa plak kerja malam, jadi mesti papa nak bawak bekal untuk bersahur….udang tu macam tak cukup jer…uwarghhhhh…sedih hhhhh….

mama nak kena gi pasar ker beli udang…..tensen pun ader ni…..

bukan tensen sebab abang….tapi duk pikir..susahnyer nak gi pasar…

Tapi demi papa..mama sanggup buat….sebab mama sayang papa..

Esok tak per sebab papa tak kerja so..mama dah janji nak buat siakap stimmm…

Siap dah…………

13 Sep

Alhamdulilah..suker sanagt2 sebab aku dah dapat siapakn kerja2 aku yang menimbun tu.Lega sangat2,tenang sangat hati aku.Kerna kerja2 ni ah aku balik lambat..tapi bukan selalu.Kesian kat danialku…aku akan balik lambat time hasben aku tak kerja jer…boleh dier ambik dan main2 ngan danial.

Tapi biler aku balik jer..danial terus hulur tangan nak main ngan aku…..mase tu..memang satu aper pun tak boleh buat….jap..jap dengor jer suara dier..ama..maaa…

geram…..perempuan yang klolot

10 Sep

Geramnyer aku ari ni..baik ah komputer aku ni rosak teruk…geram melayan satu perempuan ni..kalut, kolot dan ntah aper2 lagi….kalau org tengah bercakap ader jer dier nak mencelah kat tengah2, makiin meluat aku tengok dier..sikit2 nak bagitahu bos…bagitahu ah..tak takut punnn..yang penting aku tahu aku buat kerja…..dier pun kelam kabut..kerja tonggang langganggg..wekkk…wekkkk