Cuti yang tak best…

24 Sep

ari ni aku baru start kerja.Seminggu aku cuti, El ah..bapak mertua aku accident.Sepatutnya aku apply cuti pada 1-5 oktober tapi tercuti awal plak.Bapak mertua aku dilanggar kereta, budak umur 20an nak langgat traffic light so tak dapat langgar traffic light langgar ah bapak mertua ku. Kesian kat die.

Itu ah kisah kenaper aku balik kg. Tapi satu lagi kisah yang aku raser geram sangat2 dengan sikap somebody yang tak faham yang laki aku ni dah berkahwin.aku baru sampai setelah hasben aku drive selamer 8 jam, pastu suruh plak laki aku jaga bapak dier kat hospital.abang2 dier semua balik tido ngan anak bini.masuk di akal tak….???

Pastu buat muker sengal2…aku dah raser tak tahan lagi…tolong jangan campur tangan dalam rumahtangga aku…boleh tak??Banyak sangat dah aku bersabar..sampai satu tahap aku pun hilang sabar gak…Tapi nasib baik mum aku selalu tenangkan aku.Aku kesiankan hasben aku, aku faham perasaan dier…tapi saper nak faham perasaan kami.

Sabarlah abg…mama sayang abang ngan danial..tapi mama paling tak suker orang lain campurtangan hal kita….mama pun ader mummy & daddy kenaper nak sekat hak mama nak balik juper drg? Bukan kita ni lain negeri cumer lain kampung jer…why???why???Bila dah terlalu geram..aku sampai hilang sabar.nasib baik mulut aku ni tak over lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: