Kisah Hari minggu….

21 Jan

Sabtu

Seperti yang dijanjikan, ari ni hasbenku bawak kuah nasi dagang. Semalam maser balik kerja aku dah buat kuah tu. Pagi tu aku bangun kul 6 dan buat sarapan untuk hasbenku (roti telur ngan teh o jer) dan packing kuah nsi dagang. Dalam kul 7 kawan hasbenku call, dier nak bagi nasi kat aku dan nak kuah nasi dagang tu, isteri dier nak rasa kot….setelah selesai sesi sistem barter..hasbenku pun gi kerja.

Lepas hasbenku gi kerja, aku suap danial nasi dan mandikan dier pastu bagi dier tido dan aku pun tumpang sekali…kami bangun kul 12, berpinar-pinar kepalaku sebab danial kejutkan aku. bangun jer dari tido aku pun buat ah aktiviti aku, kemas rumah, mop, panjat itu dan ini, lap peti ais, vacuum,. Penat gila tapi aku anggap itu senaman jer..nak harap berjogging tak dernyer aku.aku kena settlekan segalanya ari sabtu gak sebab ari khamis hasbenku nak ajak kuar beli barang2 dapur dan susu danial sekali dan ke nilai gak untuk beli frame yang mamamy aku kirim. Petangnya pula aku buat nasi kuning ngan ayam masak merah dan acar timun…dinner laki aku.

Ahad

Selesai sembahyang subuh aku terus gosok baju kerja…hasbenku melayan danial. Danial ni jam loceng kami sebab suka kejutkan kami bangun tido.setelah selesai mengosok kami pun srapan.tengok jam awal lagik..so aku  pun nak ah masak2.hasbenku tak bagi sebab nak kuar tapi aku nak masak gak..nak buat sup tulang ngan sambal belacan dan goreng ikan masin…sedap…

Tapi tak sempat gak buat sebelum kuar, tulang tu tak sempat lembut. Janji nak kuar kul 11 pagi, nak kuar cepat dan balik cepat sebab hasbenku nak gi keje plak malam.

Kami gi nilai dan terus ke giant nilai tu….shopping berbagai-bagai dan beli kain untuk mammy aku.tak jadik beli frame cermin tu..aku tak berkenan.Pastu balik rumah kul 4 dan selesai sembahyang zohor aku sambung masak……

selesai hujung minggu tuuu….best sangat cuti..rabu cuti lagi…

Pastu

Advertisements

4 Responses to “Kisah Hari minggu….”

  1. Yaya January 21, 2008 at 1.35 #

    yeayy cuti2 melesia rabu coti!!!

    mmg ade plan nak gi nilai gak..maybe ujung minggu ni …:))

  2. anna January 21, 2008 at 1.35 #

    wahhh nasik dagang! sedap tu. akak masa keje dulu, outstation ke kT mesti makan nasik dagang. sampai2 letak beg dlm bilik, terus kuar makan nasik dagang. ni bila yanti nk buat utk akak 😛

  3. mama danial January 22, 2008 at 1.35 #

    seronok sungguh bila cuti,,,tu yang ari ni tertido sampai kul 4…
    gi ah kak..best sebab murah lagi, kalau cuti sek jangan arap ah….rega mahal dari bas pelancong yang datang tuu…..

  4. raziqdanial February 20, 2008 at 1.35 #

    nanti kalau yanti ader maser..yanti buat….
    Ramai yang order ni….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: