Archive | January, 2008

dapat hadiah…

15 Jan

nak kater suka, suka gak..tapi kadang2 rasa membazir plak.Petang ni papa ajak kuar nak celebrate besday aku…semalam tak boleh sebab papa kener kejer.Papa janji nak beli aper yang aku nak tu, aku suker gak..tapi aku rasa sayang duit plak.Aku dah cakap tak nak, kalau papa ajak makan pun tak per..tapi papa kater memang dah niat nak bagi kat mama…

p/s: papa, mama tak kisah pun. Jimat ah duit tu, kita dah janji nak simpan duit pastu nak buat rumahkan?Kita bukan orang kaya papa, mama tahu itu duit papa tapi terasa ralat plak.Walaupun papa cakap setahun sekali…Mama rasa semua dah ada tapi rumah jer kita tak der lagi…itu yang mama nak berjimat sangat tu…walaupun sikit2 janji itu harta kita…..

traraaaaaaaaa……………

14 Jan

Ari ni aku dapat anak sedara baru…heee

Tahniah Kak ida…tapi yang bestnya tarikh lahir samer ngan tarikh lahir aku..masin sungguh mulut aku niii….

dapat anak perempuan…nanati sambut hari lahir sesamer yerrr…heeee….

selamat menempuh alam pantang dan semoga baby sihat selalu….

p/s: papaaaa…heeeeeee faham2 jer ahhhh

Happy Birthday Wan Arniyanti Idayu

14 Jan

Ari ni birthday aku yang ke 28….papa dan wish aku tepat2 kul 12mlm..(reminder kat hp lagi..heee), thank papa.Danial tak wish mama lagi..sebab danial takĀ pandai nak cakap lagi.

Harapan aku semoga tahun ini aku dimurahkan rezeki, ubah sikap aku yang tak elok (tahu apa perangainya), bahagia bersama suami dan anak2ku,diluluskan exam dan senantiasa happy bersama suami dan anak2ku….

Terima kasih Ya Allah kerana Kau panjangkan usiaku untuk menikmati hari2 yang indah ini. Semoga segala amalanku diterima olehMu Ya Allah. Kekalkanlah kebahagiaan yang ku nikmati ini selamanya….Berkatilah setiap perjalanan hidupku,suamiku,anak2ku dan keluargaku…Aminnn…

Love papa & danial forever..

Salam Maal Hijrah

11 Jan

Salam Maal Hijrah 1429M.

Semoga tahun ini menjanjikan seribu keberkatan dan kebahagian untu kami sekeluarga. Ya Allah murahkanlah rezeki kami sekeluarga. Harapan aku semoga tahun ini membawa sejuta rahmat dalam rumahtangga kami. Berilakh kami petunjuk dan jalan2 yang Kau redhai…Amin…

Semoga segala impian aku dan hasbenku tercapai……begitu juga impian mama dan papa pada Danial….

sesungguhnya kebahagiaan itu milik kita kan papa….heeeee..(mesti kak ros marah)

Protected: Hipokrit

4 Jan

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Happy New Year…2008

2 Jan

Selamat tahun baru papa, danial, mammy, daddy dan adik2 ku danĀ keluarga mertuaku.

Semoga tahun ini menjanjikan seribu kebahagiaan untuk kami sekeluarga, dan aku juga berharap tahun ni azam ku tercapai….(nak tahu azam,tanya kak ros). Tapi yang pasti sesangat..azamku nak simpan duit bebanyak lagi…..

Ya, Allah! Kau murahkanlah rezeki kami sekeluarga, berkatilah perjalanan kehidupan kami, tunjuklah kami jalan2 yang Kau redhai kepada kami…berilah kami kesabaran dan ketenangan untuk menghadapi setiap cabaran dan dugaan yang mendatang. Jadikanlah kami insan yang kuat untuk melawan segala hasutan. Makbulkanlah doa2 hambamu ini..Amin

Sesungguhnya hanya padaMU aku memohon keredhaan…

Namun ada juga hajat aku tak tertunai dalam tahun 2007, tapi mungkin belum rezekiku lagi..aku cuba lagi untuk 2008..lambat atau cepat semua tu dah tertulis pada azali….hanya Dia yang Maha Mengetahui…

Aku ingin jadik isteri dan mama yang terbaik untuk suami dan anak-anakku…Insya Allah…