Archive | February, 2008

Aku yang ting tong dan futsal yang tong ting

29 Feb

Mata aku ting  tong ari ni,,,ngantuk sangat. Semalam danial bangun kul 2.30pg dan tak tido2 sampai aku nak gi keje. Asyik nak berjalan jer…sib baik R tak keje, kalo tak…saper ah nak bantu aku. Padahal,,,,,aku tak berjaga pun , R yang berjaga tapi mata ni still ngantuk lagi….uwarghhhhhhhhhhhhh…ngantuk sangat………

Tengahari ni nak balik angkat kain kat rumah (sekarang ni asyik hujan petang jer)..pastu ingat nak masak udang masak cili api. Petang nanti ah tak payah asak, coz aku nak rest skit. Malamnya aku ader futsal kat Bangi. Kalau masak petang..kelam kabut ah aku.dengan danial lagi, dah ah R keje pagi ni….

Tapi aku tak sure dapat dtg kul berapa futsal malam ni, kalo R dapat balik awal maka awal ah aku gi futsal tapi kalo R tak dapat balik awal maka lambat ah aku gi futsal malam ni…

Aku tak paksa pun tapi R selala jer kater..nanti abang bagitahu bos ek….Demi isterinya yang rangka besar ni, dier sanggup….walaupun aku ni sanggap…wa..haaa..haaa.Luv u

Maka journey D malam ni akan bermula semula……jom jalan2 sayang…Nanti mesti buat perangai dan R akan hangin jer…D…oh DDD, makin nakal dan mulut tu asyik berbunyi jer….suara dier je ah dalam rumah tu.anak saper ah tu..ngikut saper ni sayang???ikut mama ker???tak ah mama ni pendiam….

Advertisements

Bulan Sukan MAMPU 2008

28 Feb

BSM dah nak tamat, suker nyer aku. Bukan aper kesian kat R aku selalu teman kau, pastu aku selalu paksa dier mintak balik awal sebab teman kau maser lawan atau latihan…thank R..nyumm..nyummm. Kat D pun kesian gak….selalu ikut mama, pastu bila dah boring mesti buat perangai..tapi yang mama pelik maser main snoker tak buat perangai plak..mesti nak sukan yang sejuk2 jer ek..macam luncur ais ker, bowling..nak yang mahal2…

BSM tahun ni best, tapi maser main netball…stress gila bila ader pengadil yang siot jer..penat main tapi pengadil ngok. Tapi bila kuar jer padang maser tamat game tu, R sound aku…bla..blaaaa…kecik jer aku nampak R tu…

Yang lain2 aku hepi jer…kalau ader yg tk puas hati tu…halalkan jer, manusia ni tak sempurna..orait. Tapi bab Pool yang aku geram gak sebab sebiji bola pun t ak masuk…rasa macam nak gi alamanda jer beli pool tu…nak main ngan R & D. kalau kalah gak ngan R , aku ambik kayu pool tu buat ampaian…heee.

Ari jumaat ni futsal plak..bab ni pun sengal gak..maner aku tahu main..tapi R selalu bagi semanagt sebelum start game, tapi bila dah start dan team aku kalah…mula ah dier kater…‘buat malu jer’…tu yang menaikkan lagik nafsu marah aku tu….

tapi kesimpulannya, menang ker tak menang ker..aku hepi jer.berat badan turun 0.5kg…kiira orait ah tu…sekurang-kurangnya aku turun gak..jangan nak gelakkan aku ekkk…..

bestnya berat dah turun……….wa..haaa..haaaa

Impian kami..

22 Feb

Kali ni aku nak story pasal impian  kami. Mungkin akan jadi kenyataan kalau itu rezeki kami.

Dah lama aku ngan R nak beli rumah untuk kami sekeluarga, puas pikir2 nak duk sini ker terengganu ker Jerteh ker..Last2 kami target mungkin balik kampung. Masa aku cuti tahun baru cina ari tu, aku survey tanah dan rumah.Mula2 asal nak beli tanah dan buat rumah, tapi tanah yang kami (sebenarnya R yang nak sangat) nak tu dah jadik milik orang lain (adik ipar aku), jadik aku pun cdgkan kat R supaya kita beli rumah jer. So kebetulan ada kawasan perumahan yang sedang di bina di Kuala Terengganu (KP PERDANA) so kami pun gi ah survey tengok rumah contoh. Interesting, aku suka dan dah siap pikir apa nak letak dan macamana nak hias rumah aku tu…..Tapi yang paling beria-ria mak mertua aku ah…So aku pun tel ah PMINT dan drg minta aku datang opis daftar.Ari aku nak balik Putarajaya aku gi ah daftar dan mudah-mudahan semua tu sukses…sukses….

Story 2

Dalam aku sibuk2 nak beli rumah mum aku pun tolong cari gak kat aku kawasann jerteh…..dalam cari2 tu dapat ah rumah banglo setingkat dalam harga RM199k,,R hepi gila sebab murah dan suruh mum survey kawasan tu macamana…..

Tapi dalam masa tu macam2 dugaan yang bertimpa-timpa….panggilan telefon yang tak henti2, persoalan yang bertubi-tubi…’napa nak duk jerteh?duk terengganu ah, anak cerdik…..hello..jangan nak pelekehkan yer…orang yang belajar kat situ pun boleh jadik doktor, masuk MRSM tau… tetiba plak nak cakap macam tu. R tak aper2 tapi orang lain plak yang nak masuk campur rumahtangga aku..please ahh….

R kata: Papa tak kisah mama duk kat mana, janji mama dan anak2 ada ngan papa…..

Y kata: Mama pun tapi naper org nak masuk campur hal kita…??hu..huuu.Bukan nak tolong kita cari rumah ker, survey ker tapi asyik kondem jer…..bagi kondom kang…huawwaaaaaaaaaa.

hati aku plak jadik tak sedap nak ambik rumah kat Jerteh tu..bukan sebab mulut2 tu tapi aku tahu itu kawasan banjir…So mum aku pun survey lagik. confirm kawasan banjir, laluan nak ker rumah tu banjir teruk..paras peha.cancel ah….

Sekarang pilihan aku yhang terengganu ah..siap akhir tahun 2009..semoga tiada masalah yang mendatang lagi…

Semoga impian kita akan jadik kenyataan yer papa…demi anak2 kita.

Mama sayang papa dan anak2 kita sangat2….muahhhhh (baru sorang jer anak……perasan plak anak2)

…..Itulah kisahnya,,,,

Cuti..Chinese New Year

22 Feb

Ari tu aku ambik cuti seminggu, nak sambut tahun baru cina ker???Banyak kisah menarik…Tapi aku tak juper daddy aku maser aku balik tu sb dad gi Bangkok. Aku duk kat rumah mum lamer 5 hari…he, duk rumah mak mertua kejap jer…Aku balik 1 Feb hingga 10 Feb.2008. Pada 2hb aku tido kat Primula Hotel sebelum balik kerumah mum….Ok ah,not bad sebab dah biasa. Cuma bila tido kat Primula tu teringat plak kenangan masa kahwin dulu…..ehemmm..ehemmmm

Habis kisah tahun baru cina…

pas ni aku nak story pasal impian kami plakk…..

Setelah lama menyepikan diri….

20 Feb

Salam utk semua..

Setelah lama aku menyepikan diri dari blog ni, bukan tak der cite tapi citer2 semua aku tak hilang sebab aku ader besfren tuk ngadu.So citer2 dah jadik basikan…

Sekarang aku dah pindah tempat, masih bahagian yang sama tapi kedudukan jer yang berubah. Tempat yangbaru ni ok, best sebab aku ader privacy aku sendiri, tak terdedah sangat. Biar ah aper orang nak kata yang penting aku selesa.

Tapi keselesaan aku sedikit tergugat dengan sikap dan anggapan orang, tapi tak per ah. aku ni junior tak boleh nak kater aper kat senior..Senior lebih tahu hal kat opis aku ni, dah berabad duk kat sini…..(really). Saat ni ah aku terpikir, Ya Allah tunaikanlah impian ku yang satu tu.Tapi hanya Allah  Yang Maha Mengetahui..Setiap kali kita berserah pada Allah, kita makin redha terima segala suratan utk kita kan????Kadang2 aku selalau pikir, sesetengah orang kalau ditimpa musibah atau di sakiti oleh orang lain. Mesti mengharapkan balasan pada orang yang menyakitinya…tapi pernah tak kita ni terpikir mungkin itu balasan dari dosa kita…..Kita kerek ngan orang..tak mustahil satu masa nanti ader orang lain yang kerek gak ngan kita…

Itulah yang selalu aku pegang…dulu aku selalu marah2 bila ader org sakitkan hati aku..tapi sekarang dah kurang sikit..tapi bukan tak der..heeee

Dah ah..malas nak citer lagi….buat serabut jerr