Archive | April, 2008

Adikku….

9 Apr

Adikku Dilla..

Tabahkan hati dalam menghadapi ujian Allah itu. Adikkan pernah bagitahu kak, Ujian Allah hanya untuk orang yang kuat semangat jer kan? Kak yakin adik orang itu. Setiap ujian dan dugaan yang Allah berikan pada adik mesti ada sesuatu yang tersirat. Kakak yakin semua tu sinar bahagia dik..

Kakak selalau berdoa agar adik sihat, hanya itu yang termampu kak buat. Nasib kita memang di takdirkan begitu….Jangan di salahlkan pada takdir….Ader orang lain yang alami nasib lebih malang dik…adik hanya di uji sedikit je…Be strong yer…Love u….

Ku tak akan bersuara..

9 Apr

Aku tak akan bersuara walaupun dirimu kekurangan….

Hari ni aku sedih sangat, sampaikn sepanjang aku bawak kete nk dtg opis td aku nangis jer…

Besalah,kitakan manusia terlalu banyak emo. Perlukah diluahkan semuanya??tak perlukan sb kita ada privacy sendiri. Tapi bila kita terlalu menyayangi seseorang, mudah sangat kita terasa hati kalo ader percakapan atau perbuatan yg buat kita kecik hati…..

Tapi kalau kita suarakan pun tak mendatangkan hasil gak…tired…tired…Biarlah emosi tu berlalu saja.Ingin gak sesekali suarakan tapi kalo result ttp sama, baik diamkan jer..sejukkan ht sendiri….Mammy..miss u

Tak per lah…life must be go on….Allah tidak akan membebankan hambanya dengan dugaan yang hambanya tak mampu pikul…Dugaan Allah yang makin kuatkan semangat aku untuk hadapi semua rintangan…mama must be strong…Danial ada ngan mama…sedih…

Tapi satu jer kesedihan itu tak kan mengurangkan keceriaan aku di opis ni…Aku tak akan bersuara…..

Maafkan mama, papa

Cuti …

7 Apr

Bestnya cutini…ari sabtu aku tak der buat aper2…mop rumah, kemas rumah, basuh bilik air, masak2…

Hasbenku keje, so aku ngan hero aku sibuk ah settlekan rumah ku. Padahal tak der aper nak di settlekanpun.Just nak ngemas rumah jer..ari minggu jer boleh buat semua ni.

Hari ahad plak…

Selepas bangun solat subuh jam 615pg, aku ngan hasbenku sambung tido semula. Sedar2 kami bangun kul 9 itu pun sbb hero yg kejutkan. Celik jer mata ni, aku terus cakap kat hasbenku…Papa, ari ni kita bersosial nak tak?? Okeh….papa said. Aku nak makan kat luar, sarapan dan makan tengahri sekali.. (ada kenduri kawen kawanku). Aku pun apa lagi terus terjun dari katil dan capai baju untuk di gosok. Papa mandikan Danial dan pakaikan baju anak dier tu. Setelah siap, kami bergerak ke Bangi unttuk sarapan nasi dagang dan tengahari nak bersosial lagi….Tahniah Azral…Semoga panjang umur dan kekal sepanjang hayat..amin..

Pastu hasbenku ajak jalan2 lagik…aku ajak gi warta a.ka Bintang untuk survey hp …(niat diihati nak beli tuk besday papa..seprise)…tapi aku ni jenis malas nak survey2…kalo tak der duit tk pyh nk tgk2..ader duit kt tangan baru aku layan survey2 ni…dalam survey2 ni..aku tgk papa dh berkenan..so aku cakap ambik jer ah papa..hadiah besday..Seprise ku tk jdik ahh. Pastu ayat best dr papa…tak per ah mama, ari tu beli jam dh cakap besday, skrang hp plak. a’aahh..tk yah nak buat2 sedih plak….heee

Maka aku pun beli ah….tapi aku best tgk muka papa yg tersipu-sipu…Kesimpulannya papa dh dapat 2 hadiah besday..Besday bulan Julai, tapi bulan Februari dan April dah dapat 2 hadiah….

Tak per ah papa, dh ader rezeki skit. …yg penting mama sayang papa dah danial….Papa pun banyak gak bagi hadiah kat mama…dari bercinta sampai ah kita dh kawin….thank a lot my hubby…Danial tungguuuuu….Mama dah plan nk beli barang tuk danial ni…..kali ni budget papa yer sayang…auwwwwwwwwww

Jeles ah…..

4 Apr

Bebenornya ku jeles ngan blog kekawan yg lain…semua ader gambo..blog aku plak tak leh tak gambo. Bukan tk nk letak tapi pc aku kt opis ni yg ngong…Kadar memory dier kecik jer, kalo aku upload gambo kat blog aku ni..mesti pastu pc ni ni jadik kurap…

Aaku dah buat memo tuk tuko pc ni, mtk2 cpt ah dpt yer…aku nk ltk gambo masak2 cam kak cendawanintim, nak letak gambo hero ku cam kak yaya dan nak letak citer family cam VP. Aku jeles sgt2 niii….uwarghhhhhhhhhhh….

Sejak aku kenal ramai blogger, makin best aku nak create blog ni….ramai fren, ramai sis and bla..blaaa…

Nak pc baru…..help meee….

Kak Cendawanintim……..kalo kak ader ym bagi ah kat saya……

Fikiran……..

2 Apr

Ntah mengapa dalam seminggu dua minggu ni, banyak benar perkara yg bersarang di fikiran ku ini. Terasa berat benar kepala ku ini memikirkan semuanya. Kekadang aku buat  tak tahu jer..tapi kekadang datang gak..Apa yg perlu aku buat yer..Kalau nak bersuara mesti tak ader jalan penyudahnya..berbincangan tak pernah selesai…Apa yg perlu aku buat???Jiwaku kaco…..mungkin gak sbb tu aku jadik malas nak buat kerja, malas nak bercakap. Tadi pun maser otw nak dtg opis, fikiran aku tah kemana-mana..sedar2 aku dah sampai kat simpang nak masuk opis…bahaya tull….sampai sekarang pun aku masih lagik memikirkan hal2 itu….

Menci..menci…tak sukaaaaaaa…tak gemar ngan perasaan macam ni. semalam pun aku tak banyak cakap, sudah mandi terus tido kat ruang tamu..sedar2 hasbenku dah kejutkan suruh masuk bilik. semalam hasbenku yg sibuk menjaga danial…sian dier.dah ah dier sakit kaki…

Maafkan mama yer papa..mama penat sangat semalam. thank a lot my hubby…muahhhhhhhhhh

Papa…..

2 Apr

N3 khas untuk kesayanganku..

Papa,

Mama minta maaf kalo aper yg mama tulis ni buat papa terdiam, tergelak atau buat bodo jer.

emmmmmmmmmmm….malas plak nak taip n3 ni…Terus kan buat bodo lagik…laaalaaaaaaaaaaa.

Lain kali ah mama citer citi…hari ni mood malas makin menular.

Lenkali yer sayang………………….

Sesekali papa bersuara………..

2 Apr

Kejadian di pagi hari:

wife: Papa, Danial erk..erk tuu!

Hasben: Mama tolong ambik pampers jap

Wife: ala…..mama nak pakai mekap jap, nanti lambat papa bising plak..

Hasben: Mama ni, ader ajer jawapnnya. Papa tolong jer mama kalo mama minta ambik aper2. Papa sakit kaki pun

              papa  buat gak.

Terkedu jap aku, tak der jawapan untuk rungutan hasbenku itu.Aku tak tolong?tutp buku ah, malas nak panjang2 kan bab2 yg kecik ni.Tetapi aku masih lagik berfikir. …..bling..blinggg….