Archive | May, 2008

Love u so much…

27 May

alamak terlebih sudah (gaya stacy yer)…

semalam dapat ‘sesuatu’ dari papa…bery the suka….

thank banyak2…..menjadi gak gedikk mama yerr….okeylah tu (sambil pusing jari)…

tak niat pun nak ‘sesuatu tu’, niat nak beli hadiah kat Mama Ariyssa dan mama rania….tapi mama Danial pun dapat gak..ahakkkssssss…..ye..ye ajer…

wallaaaahhhhhhhhhhh…

Advertisements

Alhamdullilah…

26 May

Aku bersyukur di atas rahmat Mu Ya Allah kerana Kau permudahkan segala urusan ku.

Hari ini Danial start duk kat nursery, aku risau gak takut nangis. Tapi semua anggapan ku silap. Hero mama ni bagus. Maser aku hantar dier berjalan keliling nursery tu, tgk kawan2 dier.pastu gi tgk tv. sambil makan biskut dier duk jer tgk tv tu…aku gi kerja ah. Aku call budak kat nursery tanya Danial nangis tak. tapi jawapannya mestilah ‘tak nangis ah kak, dier duk tgk tv’. Fuhhh..lega sangat.

Tengahari ni aku rasa macam nak gi tgk Danial….ape lah agaknya anak mama buat yer??

Kat pengasuh tu aku dah bagitahu maser hari Jumaat lagi. Kesian gak tgk muka die. Tapi tak per ah, Danial dah besar. aku nak dier belajar dan pandai bergaul sikit….(logik tak jawapan ni…ahakkkkkkk..)

Aku tetap nekad nak hantar danial kat nursery tapi laki ku…bese ah…lembut hati sokmo. Aku tak kira gak…demi anak kuu….

 

14 May

Aku nak tanya pendapat korang..

kalo seorang ibu tgk badan anak die luka, apa perasaan? patutkah tanya kat pengasuh anak tu..?

Bukan nak menuduh cuma nak tanya kena apa?jatuh ker?sekurang-kurang nya kita tahu…

Tapi kalo diam..makin banyak luka, kesan cubit kat telinga, kat perut ader luka,luka kat belakang…pastu bila tanya jawapannya jatuh tersembam atas mainan, jatuh buaian…aper perasaan seorang ibu?sedihkan…?tapi pengasuh plak yg marah2, terasa? Kenapa?

 

Itu ah situasi aku sekarang….serba salah…tapi aku tahu anak aku aktif. ntah ler..diamkan makin menjadi. tak tahu nak buat aper??kalo ikut kater laki aku sabar ..sabar….

sampai bila papa?mama tak tahan tgk semua tu…mama tak pernah buat anak mama cam tu….

Sikap manusia…

14 May

Kdg2 sikap manusia bt kita berperasaan macam2….jgn nak sergah aku, nak tengking aku. Walupun kekadang itu gurauan, tapi kalo depan staff lain bhgian, officer lain2 bahagian..malu ah aku…

Aku pun ader perasaan, aku pun tahu malu walaupun kekadang aku buat selamba. Biar ah…alhamdullilah…

sakit badan….

12 May

Sekarang ni aku sibuk sangat ngan netball,tambahan plak aku main ngan BOMBA untuk Kejohana Bola Jaring BOMBA. Penat siot…sabtu ahad training, isnin sampai jumaat training start kul 830mlm. Penatnya..

Oleh kerana ari sabtu aku ader friendly match, start jam 830pg so memang penat sangat. Jadik ari ahad tu, aku bangun seawal 530pg untuk gosok baju kerja (aku kan gosok untuk seminggu), mop rumah, basuh bilik air, masak…….kalo hero ku bangun ..keje tak jadik. Baik aku buat awal2 pagi..nanti dier angun nak settlekan dier plak..makan, minum, mandi…so settle semua kerja…aku rehat sikit. lepas sembahyang asar, aku mandikan danial dan mandikan diri sendiri untuk gi training…pastu papa balik dari Sepang, papa pun bersiap untuk ikut aku gak…***wink***wink

So ari ni aku ader training lagi…penat sangat..selasa dan rabu aku training untuk opis aku gak…untuk Kejohanan PUSPANITA pada bulan Julai ni…..letih, penat……………..

**Jaja, akak mintak maaf sebab tak dapat join Jaja main netball 17hb ni…akak ader game…lain kali yer…

***Thank papa sebab memahami….love uuuu…alamak terlebih sudah(gaya stancy)..okeylah tu(gaya saida)

HAPPY MOTHER’S DAY…

12 May

Salam….

lama sungguh aku menyepikan diri dari blog ni, tak der citer benornya.Lagipun bz skit…

Selamat hari ibu untuk mammy,MIL dan ibu2 di dunia serta yang bakal jadi ibu.

Dijadikan citer, hasbenku hanto sms “selamat hari ibu untuk mama tercinta”…wink***wink*** berbunga-bunga hatiku ini..Bahagianya jadik ibu .

Pastu hasbenku tanya..mama terima tak sms papa? terima ah..thank…gembira lagi.

Tapi yang tak gembiranya..semalam boleh plak hasbenku tanya..hari ibu sebenarnya bila??aparaaaaaaaaaaa…ngok ngek sungguh..hantar sms beria tapi tak tahu date plak…lelaki???

Hasbenku call MIL, pastu dier cakap mak nangis..heeeeee…Aku dah tahu dah kalo nangis tu mesti nak kena balik kg ah tu…Nak blik ker??mammy aku  pun selalu tanya gak bila nak balik…nak kena balik kg ker???? kejam ker aku ni? sekarang ni perasaan nak balik kg tu tak berapa syiok….reasonnya…(pendam dalam hati jer)…Tengok ah macamana…mammy datang ah sini…..mammy kan faham kakak…uwaaaaaaa…uwaaaaaaaaaa

 

****please kekawan nasihatkan saya dan bagi nasihat sikit kat saya ni……

sejukkan hati saya supaya balik kg….