14 May

Aku nak tanya pendapat korang..

kalo seorang ibu tgk badan anak die luka, apa perasaan? patutkah tanya kat pengasuh anak tu..?

Bukan nak menuduh cuma nak tanya kena apa?jatuh ker?sekurang-kurang nya kita tahu…

Tapi kalo diam..makin banyak luka, kesan cubit kat telinga, kat perut ader luka,luka kat belakang…pastu bila tanya jawapannya jatuh tersembam atas mainan, jatuh buaian…aper perasaan seorang ibu?sedihkan…?tapi pengasuh plak yg marah2, terasa? Kenapa?

 

Itu ah situasi aku sekarang….serba salah…tapi aku tahu anak aku aktif. ntah ler..diamkan makin menjadi. tak tahu nak buat aper??kalo ikut kater laki aku sabar ..sabar….

sampai bila papa?mama tak tahan tgk semua tu…mama tak pernah buat anak mama cam tu….

Advertisements

9 Responses to “”

  1. viona May 14, 2008 at 1.35 #

    erm…just my opinion ler erk k.yanti
    kalu mas ler..mas tnya pengasuh tuh..tp tnya ngan penuh hati2 n ayat yg betul2 berlapik ler…agar pengasuh tuh xde nk terasa hati.
    bukan apa…as a ibu, kita just nk tau jer apa yg sebabkan benda tuh jadi camtu kan.bukannya niat nk salahkan dia ke apa..just nak tau penyebab di jer..so that kita leh lebih hati2 nnti.
    kalu kata benda tuh jd sbb anak kita nakal kita leh nasihat anak kita n ingtkn dia agar jgn nakal2 lagi…budak2 nih kita pesan jer perper yg patut kat dia…w/pun kita nmpk mcm di xpaham n buat hal dia sendri jer…tp sebenarnya dia berfikir tuh..xper…cakap jer
    n kalu ler benda tuh bukan kerana slh sesiapun..kita leh lebih berhati2 kan.
    lagipun dah tanggungjwab dia sbg pengasuh utk menjaga anak2 dibawah asuhannya n memberitahu parents sekiranya berlaku apa2 keatas anak2 jagaannya n tak seharusnya dia terasa bila ada parents yg bertanya..lain ler kalu ada parents yg senang2 jer nk menuduh xtentu pasal.
    i know ur feeling k.yanti…bu perper pun…sabar perlu ada lah…:)

  2. raziqdanial May 15, 2008 at 1.35 #

    mas: thank dik. Pagi tadi dier mintak maaf ngan akak. Sejuk sikit hati, akak cakap ah kalo ader aper2 cakap ah.jgn diam jer.susah ngan mas, tapi kita nak keje..kalo akak ni jutawan.berhenti dah keje ni….jaga anak dan beranak jer…ahaakkkkkkkkkkkkkk

  3. Aleeya May 15, 2008 at 1.35 #

    erkkk ye ke ty??takotnyeeee

    pesan kat dia, if ape2 cpt2 bagitau jgn diam2 klo anak kita tejatuh ke ape ker..sian danial…

  4. haja May 15, 2008 at 1.35 #

    sedih plak bile dgr jd cmni. better kak yanti skodeng snyap2 jek.tgk betol ke daniel jatoh or ada yg aktif masa main2…kakak penah skodeng pngasuh dia bt itu ini..betol ke x..psl untk kebaikan ank…dia kuar snyap2…so dia kate ok..dia terus anta ke situ. klau tnye pngasuh ada yg xnk ckp kan…ape pun hope kak yanti saba k…kesian daniel

  5. cendawanintim May 15, 2008 at 1.35 #

    Wah, lama dah tak keep in touch erk, masuk blog ari nih dah terlepas ketapi beberapa n3….

    sabar okeh, tak leh tuko tempat lain ker…akak rasa tempat tuh tak seswai laaa….

    sian kat daniael jer, dia kecik lagik, takkan nak membesar dalam suasana camtuh…

  6. kawan baru May 15, 2008 at 1.35 #

    yap! saya rasa pn mcm tu, elok tukar je pengasuh lain. Kalau dah asyik luka je, mcm x sedap je rasa ati kan. Kenkadang kite sebagai ibu, bukan ikut kata hati, tp naluri hati seorang ibu lain dari lelaki. Better survey org lain yg bleh mengasuh tp bagi reason yg x menyakitkan hati pengasuh tu…Kesian kt danial la…

  7. raziqdanial May 16, 2008 at 1.35 #

    kak yaya:
    ntah lah kak….dier jnis diam..pastu bila tanya baru cakap…

    Haja: pnah skodeng dh…kul 1 tak mandi lagi.Tapi tk der pilihan dik.tghh survey gak ni.

    kak yuni: tgh survey tmpat ni….

  8. adik May 17, 2008 at 1.35 #

    first of all..tq2 tuk sume nasihat yg kawan2 akak bg tuk tajuk adikku..ahaks..kak,tukar ah je…lagipun danial dah makin bijak..cari je nursery yg boleh ajar budak2 skrg…kalo ah adik jadi akak, dah lama adik tnya2 n tnya n tnya lagi n tgk dia nye reaksi..kak kan pandai tgk org cakap tipu or tak ;p.bukan tak caya tapi takut nasi dah jadi bubur nanti..kalo danial jd luka2 lagi, memang…..adik gi jumpa dia ngn kak, kak duk depan adik duk belakang kak..hehehe….cian abam aunty..

  9. Ada Ayrissa June 2, 2008 at 1.35 #

    kalo kiter, mmg kiter tanya details kak yanti..
    bkn apa, bila anak kita kat nursery dah jd t/jwb nursery tuh…
    apa2 hal yg t’jd dia yg kena b’t/jwb…
    mmg x leh biarkan..nnt naik lemak..
    tuh la risonya kat nursery nih…
    ermm.harap2 pas ni baik2 ajer…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: