Archive | December, 2008

Timah…

22 Dec

Salam buat Timah…(not real name)

Terima kasih sebab umpat aku selama ni, walaupun aku tak dengar dengan telinga sendiri..tapi aku tahu ader kebenarannya gak….cum aku tak der bukti nak sound spelek kat ko…

Untuk pengetahuan ko, kalo tak suka baca blog aku ni, tak payah baca.Ikut suka aku ah nak tulis aper pun..nak buat wishlist ker.nak tunjuk gambr ker…etc, aku yang taip…lagipun itu semua untuk menguatkan lagi semangat aku nak capai target…ko pun ader targetkan,,tapi cuma ko buta IT sb tu ko tak boleh nak create semua ni…

Tapi aku terkilan gak ah…kalo ko kutuk aku macam org kampung bawak bekal…macam ko tak pernah bawak bekal…aku tak malu..malah aku bangga…aku bangga masak untuk diri sendiri dan family aku…Aku tak pernah mintak beras rumah orang, tak pernah mintak ikan sardin rumah orang, sup bunjut orang lain, mintak garam atau ajinomoto kat rumah orang dan tak pernah mengharap harta orang..aku guna duit aku..aku beli tong gas..eh silap..laki ku beli tong gas…hee..

So ko tak yah nak sibuk2 nak pikir untuk aku…

Aku sapu rumah pun ko sibuk…aku suka mengemas, aku suka rumah aku bersih…aku tak kisah buat semua tu..semua tu terapi untuk aku..daripada aku terajang orang tak tentu pasal…baik aku kemas rumah …tapi tak per ah..balasan Allah tu Maha Adil..

Tapi aku heran…macamana ko boleh buat citer yer..??depan ko kater lain..belakang ko kater lain…agh..soalan bodo plak…

a’aaa satu lagi..kalo aku masuk koir, aku duk belakang sebab aku tinggi…faham..aku tinggi!!!!!

Bila aku dengar citer2 gini mungkin makin kerap nama ko Timah dalam doa aku…semoga satu hari nanti segalanyakan terbukti…amin..

Advertisements

hilang keyakinan diri..

22 Dec

boleh ek buat ayat sengal gitu…

betui aku hilang keyakinan, nak sembang tak der mood, nak tgk muka org pun aku malas..sbnyaaaaaaaaa……………JERAWAT…

betui..sebab bak putihkan kulit muka ni,sb aku ni kulit muka kusam..aku pakai cream TIA AMELIA…dalam maser 2 minggu memang kulit muka ku putih..tapi bila nak masuk 3 minggu mula ah JERA naik mendadak…

benci….aku penat nak jawap soalan member opis tentang kulit ku..dulu suci jer…sekarang ternoda dah…………….tolongggg…

tapi sekarang dah kurang sikit, sb aku tgh treatment ngan ubat klinik….sedih gilo…pakai apaer pun tak selesa…ish..insap jap…

tak baik kan..itu semua dugaan…Dugaan Allah pada orang yang kuat jer…mungkin sb banyak sangat bergosip….kehh…

sedar diri jap…tapi ngaku sendiri tak per…kehh..kehh…

ngok betui ah…tapi dah nak balik kg ni lagi ah sress…mesti kena bebel kat mummy aku………….citer dalam telefon pun dah marah..kalo kat depan muka mau dier stim guna rice cooker….ampunnn……..

yo….yo…wa hiphop….

22 Dec

dsc005491

 

 

 

silau flash ah mama……….

kejadian ngeri ni maser aku tgh sibuk lipat kain…beser ah rutin harianku di waktu malam…seperti biaser rutinku ni mesti ader gangguan…si demok ku ah…tgk gambo dah ah…akan terjawap kengerian ku….yo..yooo

dsc00551

 

 

 

sibuk ngan book dier..nak tulis mama….heeedsc005521

 

 

 

cak..aaa…cak..aaaa

 

 

 

 

 

hai..saya danial…

22 Dec

dsc00283

 

 

 

mamaaaaaaaa…adik yak taik (mam adik berak taik maknanya)

dsc00423

 

 

 

buat aper tu..aippp…mama piat telinga..(pusing kepala yer…)

dsc00398

 

 

 

nyum…nyum…kehepsi ngan mama jer…papa work!!!dsc00137

 

 

 

adik tatuttttttttttt.. papa..

 

Tapi motip sebenar n3 ni…mama rindu papa dan danial….

heee……kuang..kuanggg….kenapakah aku sengal sangat ni..excited nak balik kg ker???

anak saper ni…

22 Dec

dsc00475

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Layanzzzzzzzzzzz.. terserlah kerajinan heroku ini …(sila abaikan kaki papa yer..)

 

Sibuk sungguh anak aku ni, aku nak mengemas dier pun sibuk gak ah…

Macam..macam..bila aku sibuk nak mengemas, mulut dier pun sibuk ah..temas mama(kemas mama)..heeee

Selamat Ulangtahun ke 2..ultraman mama

5 Dec

Allah selamatkan Danial

Allah selamatkan Danial

Allah selamatkan Muhammad Raziq Danial bin Roslan

Allah selamatkan kamu…

 

Semoga anak mama dan papa panjang umur, murah rezeki, sentiasa dilindungi Allah…

Papa dan mama sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Danial…

citer best: pagi tadi aku wish ah hepi besday kat danial, sekali dier silangkan tangan dier..konon ultraman tu…

dsc00275

isk..iskkk anak mama niii…

dsc00004

 

 

 

tenyummmm…