Timah…

22 Dec

Salam buat Timah…(not real name)

Terima kasih sebab umpat aku selama ni, walaupun aku tak dengar dengan telinga sendiri..tapi aku tahu ader kebenarannya gak….cum aku tak der bukti nak sound spelek kat ko…

Untuk pengetahuan ko, kalo tak suka baca blog aku ni, tak payah baca.Ikut suka aku ah nak tulis aper pun..nak buat wishlist ker.nak tunjuk gambr ker…etc, aku yang taip…lagipun itu semua untuk menguatkan lagi semangat aku nak capai target…ko pun ader targetkan,,tapi cuma ko buta IT sb tu ko tak boleh nak create semua ni…

Tapi aku terkilan gak ah…kalo ko kutuk aku macam org kampung bawak bekal…macam ko tak pernah bawak bekal…aku tak malu..malah aku bangga…aku bangga masak untuk diri sendiri dan family aku…Aku tak pernah mintak beras rumah orang, tak pernah mintak ikan sardin rumah orang, sup bunjut orang lain, mintak garam atau ajinomoto kat rumah orang dan tak pernah mengharap harta orang..aku guna duit aku..aku beli tong gas..eh silap..laki ku beli tong gas…hee..

So ko tak yah nak sibuk2 nak pikir untuk aku…

Aku sapu rumah pun ko sibuk…aku suka mengemas, aku suka rumah aku bersih…aku tak kisah buat semua tu..semua tu terapi untuk aku..daripada aku terajang orang tak tentu pasal…baik aku kemas rumah …tapi tak per ah..balasan Allah tu Maha Adil..

Tapi aku heran…macamana ko boleh buat citer yer..??depan ko kater lain..belakang ko kater lain…agh..soalan bodo plak…

a’aaa satu lagi..kalo aku masuk koir, aku duk belakang sebab aku tinggi…faham..aku tinggi!!!!!

Bila aku dengar citer2 gini mungkin makin kerap nama ko Timah dalam doa aku…semoga satu hari nanti segalanyakan terbukti…amin..

Advertisements

4 Responses to “Timah…”

  1. sumijelly December 24, 2008 at 1.35 #

    sabar jerla.,
    selalu org tu sure dengki pasal dia x leh wat mcm mana kita leh wat…….
    kalu dengar apa org cakap…x hidup la kita di dunia…
    teruskan menulis walaupun ada yang dengki….
    huhuhuhu……….

  2. Aleeya December 30, 2008 at 1.35 #

    ahahahaha lawak lak aku baca yg ko tulis neh yanti

    takpo la yanti, bwk2 le besabo
    tu la kdg pelik kan, soka ati kita le nak buat ape yg kita soka..cam kak yaya lak nak jadik jutawan, soka ati kak yaya la kan …yaaaa akulah jutawan fakir kehkehkehkeh…

  3. azral January 4, 2009 at 1.35 #

    errrr… timah tu bukan aku kan? … wakakak

    aku pun bawak bekal pi opis.. hihih

  4. raziqdanial January 6, 2009 at 1.35 #

    sumijellay : thank..tahun baru semangat kena kuat..ignore jer…tq sb terjah blog kita

    aleeya: itu ah pasal…mula2 tak kisah gak, tapi makin banyak plak citenya..kita ader impiankan..peduli apa org nak kata

    azral : ko bukan timah..ko samaun..sengal jerrr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: