Archive | February, 2009

Valentine day..

19 Feb

Tajuk tak bleh blah.Sebenarnya aku nak luahkan sikit…orang lain time valentine romantik2 dating di taman bunga, makan malam kat hotel tapi aku…disini plakk…haiyaaaaaaaa

dsc00665

 

 

 

 

 

 

here….!!!!

dsc00659

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poco..pocoooo

dsc006621

 

 

 

gambar kecik sb malu…haiyaaaaaa

 

dsc006641

 

 

 

danial demokkkk…

dsc00666

 

 

 

papa demokkkkkkkkk….

Sebenarnya aku ader match netball ngan Bomba Cyberjaya vs SKMM.Aku dipaksa rela join ngan geng Bomba…

Ok ah team kami Johan denagn kemenangan 16- 6..so dapatlah aku hadiah untuk valentine…

taraaaaaaaaadsc00667

 

 

 

jeng..jenggg

dsc00668

 

 

 

starter pack celcom…

dsc00669

 

 

 

Paper bag…

dsc00670

 

 

 

cd bag..(betui ker eja..belasah jer)

dsc00671

 

 

 

ehem..ehem…

dsc00672

 

 

 

Beg,,sbnarnya besar..tapi boleh dilipat kecik

dsc00673

 

 

 

keychain and pen

dsc00674

 

 

 

form..

Oklah bagi aku..lagipun main untuk suker2…

Papa dapat CD bag shj sb dapat naib johan untuk volleyball…

Minggu depan start untuk BSM 2009…untuk permulaan netball akan start dulu game……

alahai danial oi….

13 Feb

Ader org bosan ker n3 aku asyik pasal heroku tu jer…tk per ah. kang tk der n3 silent reader tak der menda nak  baca..

Hari Rabu baru2 ni, aku teringin sgt nk pakai tau fu fa, so apa lagi mengendeng ah ngan papa…cari pasar malam, puas menanya kawan2 kat opis.last2 tahu ader kat Bangi area kat Kagumas…dapat ah taufu fa. sedap plak tu, tapi kalo gi pasar malam tak kkan habis duit tu ngan taufufa.mesti gak barang2 lain….aku beli tudung ekin, dh tgk org pakai aku pun nk gak pakai..tapi hampeh..tak pakai pun.Tak tahu plak biler nk pkai..

Heee…biler aku nak pakai…hee…last2 ader gak budak demok yg sanggup pakai untuk mama…

dsc00654

 

 

 

gambo blur..danial asyik gerak jerr

dsc00655

 

 

 

peace…tawan..tawan mama

Gambo atas tu maser dah balik rumah, siap mandi sembahyang semua ah..

dsc00649

 

 

 

Ni kejadian tahap keboringan danial tunggu papa turun dari rumah…..papa lambat turun sb asyik tgk anak betung..mama ngan danial dah sengal jer tunggu dalam kete……..amboi papa…

Anak ngan papa pun samer jer ‘peel’….arghhh..tuyus mama gini…

tq adda demokkk

11 Feb

first time dapat award..tq ah adda demok..heeeeeeeeee…

akak hargai tau…yang penting ayat cun tu..tk bleh blahhh

Jom gi school……..

11 Feb

Jom ikut Danial gi school….hari Rabu danial kena pakai baju sukan….tapi cikgu bagi baju sukan beso giler babas,seluar pun beso…dsc00648

 

 

 

cemart danial..(smart danial) perasaan sungguhah anak mama ni…

Kesengalan di pagi hari

11 Feb

Setiap pagi rutin aku ialah masak untuk papa..aku bangun kul 5pg untuk buat sarapan..

menu nya ialah nasi goreng ayam, sup dan sambal…

tapi dalam kul 6..gas habis.sib baik kat rumah memang simpan dapur kecik untuk standby kalo tk der gas…

tapi kelam kabut ah sikit, papa tak der jadi aku nak kena bukak dapur tu sb nanti nak kemas dapur lagik lepas masak, nak uruskan danial lagik..arghhhhh…

Dapur ni aku letak atas sink so,  satu dapur percik ngan minyak..apalagi.mop ah kesudahannya…

naper ah gas ni nak habis pagi..habis ah malamker maser papa ader ker….

dsc00647

 

 

 

penyelamat………

Anakku sayang…

11 Feb

Danial dah dapat sejadah.Tq akak.Balik jer kat rumah dier pun sibuk ah bentang sejadah ni, nak sembahyang ngan papa dier…sejuk perut mama sayang…semoga berkekalan……

dsc00643

 

 

 

standby..muler2 ngan songkok

dsc00646

 

 

 

ntah kelaut maner sejadah tu…tukar kopiah papa plak

Itulah ragam seharian aku ngan danial demokk niii…..

Citer isnin…

10 Feb

Isnin papa keje pagi..so aku pun ape lagii.Bangun kul 5.30 pg buat sarapan untuk papa, aku buat cucur udang jer.

Lepas papa gi keje aku aku start ah kemas rumah, mop, sapu debu, tukar langsir, masak, basuh bilik air, gosok baju untuk seminggu keje.

Sambil buat keje sambil bersilat ngan Danial..sapai gambo pun x sempat snap…

Tapi danial yg sibuk snap gambo…dsc00635

 

 

 

tikar buluh………..

danial oi….biler lah ko buat keje ni..sib baik tak snap gambo mama tengak tertonggek basuh bilik air….

Menu untuk papa balik kerja ialah nasi, sayur air petola, ikan cencaru sumbat…gambar lupa nk snap sb penat dan lapar….pagi ni baru ingat….i’m sorry (i’m sorry versi Amir Raja Lawak)