Citer hujung minggu…

10 Feb

Hari ahad papa off, so aku tak der planning kemaner-maner. Lagipun nak kemas baju2 terpakai..sekali kemas2 jumper cadar lamer..bagi jer ah sekali (opis aku anjur derma baju terpakai)

Aku dah janji ngan papa nak buat nasi dagang…ikuti perbualan kami:

Mama: papa, esok makan nasi dagang nak tk?

Papa: bestnya..ikan dah rebus?ma nak buat tengahari ker?

Mama: dah, ma nak buat pagi

Papa: buat tengahari pun tak per..papa boleh tolong.

Mama:tgk ah…

Sebenarnya aku nak buat pagi, untuk makan pagi terus sampai ptg..papa tk kisah..dier sekali masak jer sampai petang pun tk per..Aku malas nk suruh dier sb dier balik pg tu, kang penat plak…tak pasal2 org kater aku dera suami…heeee.

dsc00624

 

 

 

3 ketul ikan, seketul sorang..heee

dsc00625

 

 

 

4 pot beras yg telah direndam semalaman

dsc00626

 

 

 

abaikan paper kat bawah tu….

dsc00627

 

 

 

Gulai ikan tongkol hitam…dsc00628

 

 

 

Acar timun+carrot+bawang+cili+cuka+garam+gula

dsc00629

 

 

 

Nasi dagang beras merah….

Aku suker ikan tongkol hitam ni (aye hitam) sb isi dier lembut. Kalo tongkol putih (aye kurik) isinya keras sikit. kalo goreng pun dah macam batu.

Memandangkan ikan tu aku beli besar sikit…so aku kerat 5 tapi simpan 2 kerat (nak buat masak kicap)…

so layanz….

Advertisements

2 Responses to “Citer hujung minggu…”

  1. yus July 13, 2009 at 1.35 #

    ti, windunya nk mkn ko msk!!!!

  2. raziqdanial July 14, 2009 at 1.35 #

    rindu…
    nak datang rumah ah tu…tak malu!!
    dtg ahh…tel dulu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: