Luahan rasa….

29 Apr

Lama gak hajat dihati nak luahkan rasa..bukan ketidakpuasan tapi keletihan…

Sbnarnya, aku terpilih untuk mewakili BOMBA SELANGOR dalam Kejohanan Sukan BOMBA peringkat Kebangsaan.Kejohanan itu akn berlangsung dalam bulan Jun.Tapi setiap hari aku training kat Balai Bomba Seksyen 15, Shah Alam. Bayangkan dari putrajaya kul 430petang ke Shah Alam. Penat, lesu, malas. bila balik rumah plak jalankan tanggungjawab sbgai isteri dan mama plak. bayangkan samapi rumah kul 830 malam, tapi bergantung pada keadaan gak ader maser cepat jer kul 730 dah sampai. Aku pernah suarakan pada papa untuk tarik diri jer, sb aku rasa tak sempat. aku rasa macam aku dah abaikan rumahtangga aku. Tapi papa tetap memberi galakkan untuk aku teruskan, jangan berenti separuh jalan. Memang itu minat aku, tapi kalo aku tak ader tanggung jawab aku teruskan jer. tapi aku dah ader anak dan suami. Bayangkan hari minggu kejutkan anak aku seawal 6.30 untuk bawak dier skali. Tapi aku nasib baik sb papa yang hantar aku kesana.

Tapi petang semalam, aku makin tawar hati bila dimaklumkan latihan pusat akan diadakan pada 1hb sehingga kejohanan bermula. Latihan pusat tu akan diadakan setiap hari dari jam 8 pg hingga 5ptg. Tapi memandangkan aku ni bekerja, so aku akan gi tarining lepas balik kerja, tapi hari minggu 8-5 maintain…Bayangkan, kn beli swimming suit lagik. sb latihan akan diadakan dalam kolam.tapi bukan itu masalah, tapi kekangan waktu bersama family buat aku jadik makin serba salah. hari minggu aku terkinjal-kinjal di padang..papa dan danial…??tapi papa tetap suruh aku kuatkan semangat, jgn pikir pasal dier dan danial. Dier ader untuk jaga danial, lagipun dier yg hantar dan ambik aku. anggap jer gi jalan2 gak ngan dier ngan danial…terharu sangat…

Demi tak nak abaikan tanggungjwab aku,selama ni balik jer t raining aku akan kemas rumah, prepare bahan2 untuk masak esoknya…(aku masak pagi untuk hasben aku) sb aku masuk opis kul 730pg. Itu pun aku tukar sb tk dapat kelulusan keluar awal untuk training…

Aku selalu berdoa minta dikuatkan semangat untuk aku teruskan semua ni…beri aku kesihatan untuk terus cergas bagi menguruskan rumahtangga dan aktiviti aku ni…Sesungguhnya sekiranya semua ni terbaik..aku harap semua berjalan lancar…

papa…kalo ngandungkan best…!!!!wah.tetiba plakk..

Advertisements

2 Responses to “Luahan rasa….”

  1. sumijelly May 1, 2009 at 1.35 #

    itu la bezanya perempuan dan lelaki….
    terharu lak baca entry awak…
    huhuhu…….

    http://sumijelly.wordpress.com

  2. @z May 7, 2009 at 1.35 #

    dah dahhh…toksah nak sedih2…meh ceriakan diri ko dengan jawab tag dari aku…jawab, jangan tak jawab… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: