Sesekali teringin…

3 Aug

Hari sabtu tu, adikaku yana nak balik UM. So sbgai kakak yangbaik..kerja aku masak ah..

pagi tu aku bangun kul 6pg, itu pun sb papa kejutkan. beria btul papa sb nk makan pulut kuning ngan rendang daging..

siap pesan lagik..‘papa balik terus nk makan tau’

sarapan pagi kami makan …pulut kuning ngan rendang daging

lunch..tomyam ayam ngan ikan kerisi goreng jer

Sb lepas hantar yana, kami bawak hero ker Zoo Negara…selalu sgt dier bt nk gi tgk elephant, tiger…nanti aku update.

skrang layan gambo sarapan pagi kami yer..

DSC01202

pulut dalam periuk pengukus…hadiah dari MIL

DSC01204

pulut yang telah masak…tekan2 dalam bekas..kasi padat

DSC01203

rendang yang sedang mengelegak…

DSC01205

siap…

First time aku buat, so biler menjadi..lega.hilang penat..

pas makan terus mata tak bleh nk bukak..ngantuk giler..

nak kn masak tghari plak, yana nak bawak bekal lauk. nak hantar yana lagik, diernk balik awal hostel.

..arghhh penat sgt..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: