Hari kedua Ramadhan…

25 Aug

Sebagai kenangan di bulan mulia ni..saat2 aura rajin menjelma…

Hari kedua Ramadhan aku masak yang simple jer, sb rasa penat sangat mengemas rumah.Tambahan plak panas sgt hari Ahad tu, rasa dahaga sgt…lepas jer mop rumah, basuh bilik air dan gosok baju kerja (one week) and mandi..berdesup duk kat dapur.Kul 6 baru aku masak..ok ah sb papa balik malam. Biler sikecik tu pun dh mandi aku tk ah kelam kabut sgt..tapi tenaga untuk memasak nipis…

aku buat air teh o panas…smentara nak tunggu waktu berbuka sejuk ah so boleh letak ais..wauuu..bestnyaa…

Biler berbuka jer aku bantai teh o’ais samapi satu jag…kenyang sgt…pastu mandi dan solat…Biler papa balik ajak makan..aku dh kenyang ngan air jer…tapi makan gak sb kena bebel ngan papa..

mama ni…blaaa..blaaa..kesian baby..bla..blaa..tak sayang anak ngan papa ker…?bla..blaa…kentut sebijik…

So menunya ialah…………..ting..tonggg…Roslan dah balik…

DSC01270

Siakap masak cili api

DSC01271

sambal belacan..pedas sgt

DSC01272

ikan selayang goreng..lebihan buat sambal kelapa ari tu..

DSC01273

gulai telur ayam…tak ader itik..hancur sb tangan aku ni gatal nk mengodek…

DSC01274

hati lembu goreng + lada hitam…feberet ku…

Alhamdulillah…setakat ni aku boleh lagik masak…dan akn terus main masak2 untuk suami aku…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: