Happy Anniversary Papa dan Mama

26 Aug

Hari ni Anniversary kami yang ke 4..Tapi yang kelakar sgt, boleh plak aku ingat 28hb kami kawin.Semalam biler papa wish aku diam jer..pastu aku boleh plak terkejut..tak boleh blah jer..bukan aper penat sgt sb balik dari pasar pastu bersihkan ikan2.lagipun tak teruja sb aku mg 28hb..Ya Allah…tk penah gini,penat sgt semalam kot.

Kejadian semalam kul 1230 tgh malam;;;

papa: mama, hari ni anniversary kita..

mama: eh, yer ker…heee.bukan 28 ek?

papa: ala mama ni…28  ngan saper?

mama: gelak setan sikit…happy anniversary papa…(cemolot sikit)

papa: love u mama…(hug sikit)

mama: love u…mama sayang papa sgt2..

papa: mama nak hadiah aper?

mama: tak per ah papa, papa sayang mama dah cukup bagi mama..(berlakon jer)

papa: hug and kiss banyak.banyak..jeng..jenggg

Teringat smula perkenalan kami..Kami bertemu di SMK Padang Midin, Kuala Terengganu. Papa pengawas kat sekolah maser tu aku baru masuk sekolah tu 2 minggu. Papa mg pemalu giler aku suker sakat dier sb time spot check aku memerlukan dier untuk bagitahu aku..kot2 kantoi. Aku suker tiru kerja sekolah papa…maser tu mg tak der hati langsung pun (aku ah). Satu hari tu, kawan Roki (kawan seasrama papa) bagitahu papa kirim salam. Aku jawab jer..sb aku th drg bergurau. Setiap hari berbalas kirim salam. Biaser lagik…semua ni berlaku maser form 4…

So maser form 5, asrama kami ader program 41hari41malam kn stay kat asrama.sekolah pun tk boleh gi..smua belajar kat asrama.Aku sekerat jer ah sb aku main sukan..aku main lontar peluru ngan lontar lembing. maser tu dh pelik tgk papa asyik dtg maser kami training…tapi aku buat biaser jer,tambah malu sb kawan2 dier suker nyakat…manisnya kenangan tu..Time start kejohanan sukan MSSM tu, kat sekolah Sultan Sulaiman..papa dtg ajak aku gi Kat taman Masjid Terapung, Kuala Ibai.Gilo ko…aku tk gi ah..dah ah aku tk kenal sgt area tu..nak kuar ngan lelaki plak..tk nak aku..takut giloo…Waktu rehat pemain kn gi rehat kat sekolah kat area situ ah..ntah aper nama….papa ikut gak..tak malukan…tak join sukan tapi nak dtg gak…heee..so terjadilah adegan melamar…

yanti: knp awak datang sini? dah makan ker?

lan: sajer jer, dah makan pun.

yanti: naper awak nak jumpa saya?

lan: awak dah mandi? emm….

yanti: emm..malu giler maser ni

lan: boleh tak saya nk kawan ngan awak?

yanti:jantungku berdegup macam ribut.. boleh, kawan ah…ker nk lebih?

lan: a’a..nk jadik kekasih…

tutttt..tutttt…toingggg..blik..blik…

Saat itu hati ku berbunga-bunga, indahnya….Kami bercinta dan masih bercinta lagik…setelah berbagai onak dan duri serta dugaan yang tak putus2 kami pertahankan cinta ni dari tahun 1997 hingga 2005…kami berkenalan 5/5/97 dan berkawin 26/8/05..kami pernah putus sekali dan mungkin sb jodoh kot kami dipertemukan jugak…Itu pun sb papa jeles…ngader jer…sedihnya saat ni…sampai kurus kering aku..

Dan Alhamdullilah, setelah melayari alam rumahtangga selama 4 tahun kami dikurniakan seorang hero dan coming soon baby Insya Allah pada bulan Februari 2010. Aku bahagia mengenali dan mengahwini Roslan.Biarlah kami bersama sehingga ke akhir hayat…Ya Allah, tiada lain yang aku pinta selain Kau makbulkanlah semua doa dalam solatku…Amin…

Papa, terima kasih sebab selalu menjadi yang terbaik untuk mama dan anak2. Tiada yang lain dalam hati mama selain papa.Walaupun mama ni suker nakal2 tapi mama tak pernah curang tau..ku setia.walaupun papa chubby sikit tapi mama suker jer perut papa tu…yang tak boleh tahan kalo papa senyum…i feel good..nananananana…i feel good..

walaupun papa suker kentut, tapi mama tak pernah bau pun..mungkin sb mama ni resdung kot, so ader masalah sikit nagn bau..tapi danial selalu cakap..‘bucuk papa tentut’…heee..

Harapan mama, semoga rumahtangga kita berkekalan dan dikurniakan zuriat yang sihat dan sempurna serta dimurahkan rezeki dan Allah memberkati rezeki kita. Maafkan mama sb slama ni mama selalu jawab jer aper papa cakap.Maafkan mama juga diatas segala kekurangan dalam diri mama ni. Setiap hari mama selalu ingin menjadi isteri dan mama yang terbaik untuk keluarga kita.Tetapi sekiranya masih ader kekurangan maafkan mama..Mama terlalu sayangkan papa dan anak2. harta yang paling bernilai dalam dunia ni.semoga jodoh kita terus berkekalan. Love u papa…

DSC01157

Cintaku hingga ku menutup mata…..

DSC01284

permata hati kami…

DSC01289

lambang cinta kami…

 

papa..jgn buat2 lupa tau…hadiahhhhhhhhhh…..sandal pun ok.

Advertisements

3 Responses to “Happy Anniversary Papa dan Mama”

  1. @z August 28, 2009 at 1.35 #

    lor dekat rupanya tarikh kawin kita…ko awal setahun dari aku eh..hehehe..happy anniversary!

  2. Ada Ayrissa September 29, 2009 at 1.35 #

    perh entryyyyy…
    syahduuuuuuuuuuuuuuuu giler

  3. mama danial October 6, 2009 at 1.35 #

    az: aku senior tau..tapi bab beranak ko ah senior

    Adda: akk ni setimental tau..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: