Hari ke 12 & sesekali bercerita

2 Sep

aku nak makan lepat pisangggggg..tak kira..nak gakkk…sib baik papa sanggup gi beli daun pisang dan pisang emas….dalam masa yang sama aku nk makan ikan singgang ngan budu durian…bosan dah makan lemak2 dan masak merah…nak gak, lauk dalam peti ais banyak lagik tapi nk gak ikan..gi alamanda gi cari ikan tongkol…suksesss…eish..tk suker sbnarnya gi pasaraya beli ikan tapi alang2 dah kesana beli ah…dalam masa yang sama cari chicken wings sb nak buat honey chicken wing..first time nk buat, sibbaik jadik dan papa suruh buat lagik lain kali.tak kan nak pusing ke pasar plak…ini yang aku masak…

DSC01364

lepat masih dalam pengukus..abaikan teknik melipat yang tah aper2

DSC01363

siap dah….cukup lemak,manis dan masin..lembut plak tu..kata papa ahh

DSC01365

honey chicken wings

DSC01372

ikan tongkol singgang…maser hidang tak ingat snap dah tgh malam baru ingat…dalam periuk ni…

Aku ni tak hias2 maser nk makan..kalo rajin jer..tak der hiasan tak per bagi aku tapi kalo sudah makan tak salin pinggan pantang bagi aku..lauk sisa tak per tapi pinggan mesti berganti.Tapi lain org lain carakan?itu rumahtangga masing2…Dulu maser mula2 kawin papa selalu cakap kat aku, tk payah salin pinggan tu,nanti nak makan lagik…dan spt biaser aku akan jawap..biar lauk lebihan makan tapi pinggan mesti bersih baru selera nk makan …mungkin dier terikut style MIL tapi tak per aku dh diajar macam tu so aku dah biaser…lamer2 baru papa faham..so skrang tak payah cakap kalo time dier nak kemas meja dan aku basuh pinggan, dier akn buat benda yg sama gak…

Kdg2 pap cakap aku cerewet tapi aku tk kisah pun sb rmah kami, tangga kami so aku yang duduk dan aku yang buat. Aku t k kaco rumah dan tangga orang lain. Ni dah bab mengarut..lain org lain cara, tapi tu cara aku.

Tapi MIL aku pernah cakap takut nk dtg rumah aku sb…(tak payah cakap kang ader yg kater riak). Mungkin btl kot tapi aku tak suker keadaan sebaliknya..keluar rumah beria melawa, mekap tebal giler, perfume wangi dari pintu rumah sampai opis, baju branded tapi rumahtangga…???banyak aku tgk situasi macam ni…tapi biaser ah alasan tetap tercipta..

Ader gak member2 aku cakap tk nk ajak aku gi rumah sb takut..heeeheeeheee..kecik hati gak…tapi biarlah persepsi org tak sama, hati pun tk sama,citarasa pun tk sama.Pernah satu hari tu aku nk gi rumah member hasben yang baru bersalin,tak ah lamer kot dh habis pantang.Sb dier pantang kat kg, so biler dier dah balik rumah aku nk gi ah..hasben dier siap ckap, malu ah, rumah berselerak .Aku ngan papa gelak jer,bukan nk tgk rumah tapi nk tgk baby.bagi aku itu normal,kalo hasben kita suker keadaan gitu..let go jer walaupun aku cannot go..heee..

Satu maser nanti aku akan tunggang terbalikkan rumah tu..sbbbbbbbbbbb..nak suruh Deko bersama Eric datang kat rumah aku…..boleh tk???

Aper hal aku ni, mungkin lamer terpendam kot..sesekali luahkan jer.kalo ader yg terasa aku mintak maaf…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: