09.09.09

9 Sep

Sepatutnya org citer yg best sb tarikh best…

wow..muler2 aku nk wish hepi besday kat kakak kat opis aku ni merangkap kakak gosip..(akak,saya th akk baca blog saya) .

Allah selamatkan kamu

Allah selamatkan kamu

Allah selamatkan kamu ROSLIZA ABDULLAH

Allah selamatkan kamu…

..semoga dimurahkan rezeki dan dikurniakan zuriat yg ramai…lambat tk per kak,rezeki bukan kita yg tentukan..Amin.

ok..skrang citer pasal kejadian semalam………….uwaaa, bawah blok aku terbakar dan keter aku betul2 sesorang ditepi tmpat yg terbakar tu..dan kesannya…..

DSC01417

putih keter aku ngan debu kebakaran tu…

Lepas papa gi kerja, aku sudah sembahyang aku terbau bau yg sgt hangit..duk tinjau dalam rumah tapi tak der plak.kuar kat beranda try tgk kot2 ade rumah terbakar..tak der plak..diam lagi

so dalam maser 1/2jam aku dgr siren bomba, kuat plak tu.danial dh berlari ker grill sb ingat kat jalanraya.biler tgk tak der aku kuar kat beranda rumah dan tgk kat bawah jentera bomba dan org dh penuh kat bawah..

cpt aku tukar baju, pakai segala mak nenek yg tk pakai lagik..bawak danial turun. dukung danial turun tangga..bayangkan mak buyung dari tingkat 10 turun ground floor. demi keselamatan…go jerr. Turun jer bawah drg cakap kat hujung banggunan terbakar…aku terus terkejut sb aku park keter kat situ.bagi Danial kt Kak Misah (bekas babysitter danial), aku alihkan keter. Tgk kawan papa, tapi tk terlintas papa balik sb maser aku tel papa tk bagitahu,papa cuma pesan turun bawah pastu bawak kunci kete.

Tak pandang kiri kanan dh terus start kete…putih kete aku dari hitam..nak jadik rezeki lagik, kalo tk tak tahu nk kater aper?..nyumpah gak ah mulut aku ni..

Ader ker buat bengkel kat kuartes kerajaan, bangang…dgn minyak pastu merokok kat kawasan minyak tu..mentang2 kenkawan so tk ambik tindakan ker??nak terbakar satu blok baru nk ambik tindakan…tak kena kat drgkan…tu  pun tk serik2..ni dh kejadian kali kedua..melibatkan org yg sama..dulu kna sendiri, terbakar badan.terlantar kat hospital kali ni sib baik tak der yag meletup….

kalo dh rasa kaya sgt bukak bengkel ker simpan brg2 moto kt rumah sendiri…please ah kita menumpang jer…meeting blok beria-ia setiap bulan ker tahun ker..tapi hampeh jer..AJK yg dilantik pun sibuk duk tgk bini org jalan,duk soksek tgk bontot bini org..kalo btl buat kerja mesti semua masalah settle…Bosan jer…no point la meeting…

Geram tk habis l agik ni…..

cool yanti..cool…

Advertisements

2 Responses to “09.09.09”

  1. @z September 11, 2009 at 1.35 #

    yanti, bawah blok aku pun ada bengkel segera…dorang nak tunggu terbakor cam kat blok ko baru nak insap kot…sukati mak bapak dorang je…budus!

  2. raziqdanial September 14, 2009 at 1.35 #

    itulah…bangang giler…kalo drg kena tak per ahh…arghhhh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: