22 Ramadhan…

14 Sep

hee..heee..oooo balik kampung hati girang….perjalanan jauh tk ku rasa….

Actually, hari sabtu tu aku kuar gi cari sampin dan songkok Danial..plus kasut. Biasernya aku kuar rumah lepas dah siap masak..tapi memandangkan papa nk makan gulai cili api ikan tengiri masin,ikan tengiri kn perap dulu ngan garam. Jadik kalo masak awal ikan tu tak rasa ah masin dan isi ikan tak pejal ah..jadik kuar shopping dulu baru balik masak…Aku masak kul 6…sampi jer rumah terus solat dan tukar baju untuk bersilat kat dapur…penat giler…

dari JJ Balakong, Kajang (ambik baju),PKNS bangi,alammanda dan balik..manusia ramai giler…Aku tk beli kasut danial sb tk der yg berkenan..pastu biler dh ramai muler ah angin satu badan…Danial plak buat perangai…erghh..sib baik aku dh prepare awal baju2…tak kuaser aku nk harungi semua ni..Kejadian kat JJ yang buat aku tawar hati nk beli kasut kat danial..beli Capal jer ah..lagipun kasut dier dh ader..ni papa ah, dari hari tu aku cakap kasut danial kn beli baru tapi tk cayer..last minute baru nk cayer..mau aku tk angin..pastu skrang baru nk beli semua tu…arghhhh..ni nk jadik hulk lagi..Tapi dalam hulk tu, settle gak semua…ok ah,,aku masak…masak macam lipas jer…ngan2 kul 7 siap masak dan settle kat dapur..

DSC01431

Bandung laici

DSC01432

Gulai lemak cili api ikan tengiri masin..

DSC01433

kangkung goreng belacan

DSC01434

ketam goreng bercili…/ketam masak merah

dan untuk 23 Ramadhan…aku tak masak..sb penat sgt..nk tido jer pastu nk kemas rumah. Nak balik kg dah kan….jadik rumah kat sini pun kn kemas gak…baru ah hati senang kalo, maser balik putrajaya nanti dlm keadaan penat mesti nk rumah feel baik punya…baju tk kemas lagik…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: