Archive | December, 2009

Ketika Cinta Bertasbih…

28 Dec

Ketika Cinta Bertasbih
………………………..
Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

 Sahdunya lagu ni…best sgt…sanggup aku ulang banyak kali..

padahal kalo nak kira aku ni bukan suker sgt ulang lagu yang samer…bila dgr jer mesti teringat kat papa..

sensitif plak…..

tapi aku rasa kalo bagi kat papa pun bukan dier feeling pun, takut dier balas lagu ‘Hukum Karma dari Wings tu untk aku…haru….

tapi yang penting …aku sayang family aku….

ader citer best…

‘satu malam tu papa bangun tido dier sakit kepala, pastu dier bagitahu dier mimpi aku tinggal dier dan anak…sampai sakit kepala duk pikir…jawapan aku satu jer…hanya ajal jer yang boleh buat mama tinggalkan papa dan anak2…uwaaaa…..(alamak..airmata bergenang ah…)…tak sanggup aku berjauhan dari nyawaku…

sedih….

 

Kentut day…..

28 Dec

Semalam maser aku ngan papa tgk tv…tiba..tiba..putttttttttttttttttttttttttt…hehe papa kentut…

danial pun macam biaser ah….

‘mama tutup hidung ma, usuk  papa kentut…’….aku gelak ahh..

pastu kami masuk bilik nak tido..

maser atas katil aku ngan papa sembang ..citer macam2 ah..gosip ah…danial plak tgh baca perkataan yang atas meja study dier…

danial : one, two three, sunday, monday, wedday, satuday …kentut day….

aku ngan papa: gelak berguling…pastu danial pun gelak gak….

mama: naper kentut day…??

danial: mestilah..papa kentut….

kelakar giler………..

first time…

15 Dec

Danial ader gambar paspport…itu pun sb nak kn isi borang TADIKA JPM…..hensemnya…

Happy Birthday sayang papa dan mama…

15 Dec

Balik kg ari tu papa suarakannk buat besday tuk danial…so memandangkan aku ader kat rumah MIL so papa lagik ah excited…Lagipun Danial dan 3 tahun aku tk ernah buat lagik besday tuk dier..dulu rancang ngan papa bila dier 3 tahun..so buat ah..

Menu utama aku untuk tetamu ari tu ialah mee kari . dan ader ah tambahan makanan yang lain..alhamdullilah..licin dan tak bersisa langsung…

besday boy

Selesai majlis..Daddy ngan Mammy pun dtg gak…tapi menu untuk daddy lain ah sb daddy tak makan meme kari ni so menu dier gulai ayam kampung…

Danial dapat hadiah dari daddy ngan dilla..Daddy bagi Helikopter control dan Dilla bagi Kereta control…

Family pap plak bagi duit jer…ok ah. tk der niat pun nak hadiah atau aper2 balasan sekadar nak suka2…Terima kasih pada yang memberi….alhamdullilah rezeki danial…

dilla bagi..

daddy bagi…

Tmat sudah cite kat kampung….nanti citer kat bandar plak….

honeymoon ker..???

15 Dec

balik kg kira puas ah…tapi aku tak balik Jerteh, aku bermalam kat Primula. Ok ah sempena majlis dilla tu…Daddy  sponor bilik…nak harapkan aku ..tak mampu den..3 malam aku kat sana.puas ah honeymoon ngan papa..hehehe…Sedara mara pun daddy bagi bilik gak,,tapi aku tak layan sangat.mals ah, maser senang semua orang datang maser susah tak der pun nak jenguk…aku buat bodo jer…jahat kan??bio lerr….

Tamat kisah wedding…

acara santai…

15 Dec

sblum majlis persandingan dilla…kami semua berendam….

main bola  sepak pantai……..

seksi oooo…

macam budak beso….

gambo banyak..tapi seksi beno..danial seksi tak per ah, ni papa yang seksi..tak kuaser mama….

Persandingan Dilla & Faizul

15 Dec

Tarikh : 5 Disember 2009

Tempat : Dewan Gamelan, Hotel Primula, Kuala Terengganu

Masa : 12.00 tengahari

budak yang bikin gamat satu dewan..

ni family papa…..2 biji meja gak…

kesayangan papa dan mama

Oklah tuh..warna tema silver…

blur plak….nak gi santap..

pelamin…

nyibuk jer danial ni…

pengantin veteren…

pengantin gemuk…

family ku…..

pemilik blog mesti ade…..