Ketika Cinta Bertasbih…

28 Dec

Ketika Cinta Bertasbih
………………………..
Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

 Sahdunya lagu ni…best sgt…sanggup aku ulang banyak kali..

padahal kalo nak kira aku ni bukan suker sgt ulang lagu yang samer…bila dgr jer mesti teringat kat papa..

sensitif plak…..

tapi aku rasa kalo bagi kat papa pun bukan dier feeling pun, takut dier balas lagu ‘Hukum Karma dari Wings tu untk aku…haru….

tapi yang penting …aku sayang family aku….

ader citer best…

‘satu malam tu papa bangun tido dier sakit kepala, pastu dier bagitahu dier mimpi aku tinggal dier dan anak…sampai sakit kepala duk pikir…jawapan aku satu jer…hanya ajal jer yang boleh buat mama tinggalkan papa dan anak2…uwaaaa…..(alamak..airmata bergenang ah…)…tak sanggup aku berjauhan dari nyawaku…

sedih….

 

Advertisements

2 Responses to “Ketika Cinta Bertasbih…”

  1. Ada Ayrissa December 31, 2009 at 1.35 #

    jiwang la pulop kakak aku nih..
    hehehhe…
    hepi new year kak ty..
    moga ceria sokmo… 😀

  2. raziqdanial January 4, 2010 at 1.35 #

    adda:lamernya menyepi..riso akk.
    jiwang gatal sbnarnya…hepi new year adda…
    tahun ni semoga membawa 1000 rahmat tuk adda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: