Archive | February, 2010

Bila baby nak kuar ni…??

16 Feb

Hari ni sepatutnya hari due aku…17 Februari 2010….Tapi mungkin baby tak nak kuar lagik..best yer duk dalam perut mama…rasa sakit2 dah ader tapi tak  ah kerap sangat…

Hari ahad tu rasa sakit blakang dah, papa plak dah sibuk siapkan bekal aku.ngan milo, biskut, prepare barang2 danial…tapi dah blum masa….Untuk barang baby aku dah prepare dalam 7 bulan lagik…tersadai ah beg tu dalam kete…takut gak sebarang kemungkinan yang nak berlaku…

Tak kisah lah, doc pun kata semua anak prosesnya tak sama…cuma aku harapkan semuanya berjalan ngan lancar dan aku dapat menghadapi situasi tu…macamana yer rasa sakit tu???ntah…tapi cuma aku atau mg sakit ah…..

Baby…mama tak sabar tunggu baby…..

Manusia…..

12 Feb

Dalam dunia ni, kat mana2 jer tak kira ah kat opis, jiran, pasaraya pendek kata mana2 jer ah penuh ngan manusia yang dengki ngan kesenangan org lain.

Manusia macam ni akn jadik tak tentu arah bila dier rasa ader org lain yanglebih dari dia.Dia akan mengadakan cerita dan sering kali memperlekehkan org lain semata-mata untuk menampakkan diri dia lebih hebat dari org lain walaupun sbnarnya dia tu NOTHING!!!!!!!!!. Dia ni talam dua muka yang berpura-pura baik dan akan jadi penasihat dan penyokong yang paling baik di hadapan kita..tetapi di belakang….cerita ditokok tambah, menghina dan mencaci…

Perasaan iri hati menguasai diri dia, ini semua kerana kurangnya iman dalam diri….tapi walaupun kurang iman…bab hukum dan hadis dia yang terbaik….

Semua yang aku nyatakan ini kerana aku mengalaminya…kesimpulannya aku jadi tawar hati untuk memandang mukanya…terlalu banyak..hinggakan tak terkira dek jari hinaan dan cacian ‘dia ‘ terhadap aku…tapi aku bernasib baik sb rata-rata yang menasihatiku menggunakan ayat yang sama ‘sabar ty, dia mg gitu…perasan bagus’…so aku thu aku ditempat yg benar…

Sekiranya ‘dia’ bertanya, aku jawab ngan ikhlas tanpa ada rasa tuk meninggikan diri…tak pernah sekali pun mengada-adakan cerita…tapi kalo cerita kita di tokok tambah..menghasut semua org jgn berkawan ngan kita…itu baik ker?? bercerita perihal rumahtangga kita…bangang tak?? Tapi tak per…spt kata kak ******, Allah itu Satu Ty….Ya! aku yakin dan aku pasti balasan akan datang setimpal, kalo tidak tuk ‘dia’ mungkin orng terdekat…

Dalam hidup kita jgn pandang orang dengan sebelah mata, tak kira walaupun dia tukang cuci jamban sekali pun…itu rezeki dia…mungkin dengan pendapatan dia, hidup dia lebih senang dari kita…Aku akui semua tu…rezeki sentiasa ader tuk kita…jgn harapkan balasan dengan setiapbantuan yang kita hulurkan, cuma niat ikhlas ajer yg penting….

Ntahlah…tak baik membenci org tapi kalo org tu buat kita benci…macamana???tapi hati mau baik maaaaaaaaa…….

Emosi aku stabil jer, tapi kekadang tu perkara yang menjelikkan buat kita jadi tak stabil………….

Untuk dia…: terima ksih banyak2…Semoga Allah yang membalasnya… Cuma satu jer aku terpikir..aku tetap ramai kawan walaupun kau sering menghasut orang supaya jangan berkawan dgn aku…

Thank Q papa…

12 Feb

N3 tertangguh………

Besday aku ari tu, dapat hadiah dari papa…tak per ah walaupun dah beli lamer tapi barunk update…kemalasan tahap gaban…so hadiahnya……………………

.

.

.

.

.

.

.

.

……..

Itu pun sb kat Sembonia ader sale…puaslah bergaduh kat depan kedai tu sb aku tk nk. papa paksa2 plak.Aku tk kisah sgt bab hadiah ni….kalo untuk anak aku kisah…hehe…tapi dah beli aku syukur jer, papa ckp setahun sekali jer..yelah aku tahu tapi aku rasa membazir…..baik beli perabot baru kat aku….hehehee…..

Untuk papa : thank to everthing….muahhhhhhhh…

Abang Long kesayangan papa dan mama….

8 Feb

Layan jer hero kesayanganku yang suker benar bergambo…pandai plak buat gaya candid…

gi school pun nk ambik gamba…

muahhhh…

eish…masamnyer…

lakonan semata-mata…

peace..!!!!

tunggu papa jogging…

Semakin banyak ragam dan semakin nakal.ader jer nak bercakap..tk boleh duk diam mulut tu..kalo diam pun time tido..kdg2 geram tapi kdg2 geli hati tgk peel dier…makin manja..kalo tido nak mam pusing tgk muka dier jer…pap kn ah beralah, lepas danial tido baru pandang..pandang ..jeling..jeling papa…kalo menyanyi mg no.1, lagu adam ngan stacy tu..berbuih jer kalo dier nyanyi…siap ikut gaya stacy nyanyi meneran…

Danial………..papa dan mama bahagia dengan kehadiran sayang….

walaupun dah ader baby..kasih sayang tu tak pernah dan tak akan berubah…..

Menghitung hari…..

8 Feb

 

 

latest pic…..

alamak..bersawangnyer blog ni…
tahap kebizian, kemalasan dan kepenatan yang melampau…
perkembangan aku yang terkini….kandungan aku dah berusia 39 mingggu….jeng..jeng…
menghitung hari jer…due aku plak 17 Februari 2010….

Dan aku harap semuanya baik..baik belaka.
Tak sabar pun ader nak dapat baby baru…
Danial pun dah marah pangil dier adik…‘abang long ah mama’
Papa..lagik ah…riso dier kalo aku sakit time dier kerja…
aku plak..biaser jer…taku pun ader..tak sabar pun ader..
sb skrang ni dah tak larat sangat tapi buat2 gagah jer…

semoga semuanya selamat…..