Archive | May, 2010

Danial Raja Lawak…

25 May

Episod I:

Mama: Along, jgn ah main bola macam tu…..nanti kna bunga mama..

Danial : (sambil buat muka tak puas hati…)eish mama ni….asyik marah jer…

Mama : Yelah, tak dengar cakap (suara yang nyaring).

Danial : Mamaaaaaaaa..tau tak Danial tensen mama asyik marah jer……

Mama : Erk…tergamam..

 

Episod II:

Situasi dalam bilik air…

Mama :Along..jgn main air, nanti basah bilik mama…

Danial :baik tuan, sambil angkat tangan macam polis

 

Dah besar ank sulung aku tuuu………….setiap saat aku rindu telatah dier……….tak puas jer sehari duk ngan dier…tapi kekadang menduga gak emosi aku…nakal yang amattt……….

Go..Haikal Go…

25 May

Usia Haikal dah 3 bulan. Perkembangan sekarang aku tgk dia dah nak meniarap..tapi masih dalam peringkat percubaan…cubaan untuk mengangkat kepala masih gagal………..

Cubaan pertama……..

Cubaan kedua…..

Namun dalam kesusahan itu..ader plak seseorang ni yang dah berjalan tapi masih nak cuba meniarap……………….diaa

Anak teruna ku yang makin lasak..

hehe..suksesseseeseseseeeeeee

saya sayang awak……….

Busuk mama…

25 May

Semalam bawak Haikal gi klinik. dia batuk dan selsema..jangkit ngan along ah ni..setakat ni Haikal tk pernah demam,batuk atau selsema lagik..walaupun dah 3x kn cucuk, alhamdulilah. Tapi kali ni bila dia sakit, aku jadik tk tentu arah..risau sgt2…serba tak kena..Dahlah telinga dier asyik berair jer..kalo dah mandikan Haikal tu sebelah pegang HAikal dan sebelah lagik pegang batang paip shower tu..mana tahan..mesti ah air masuk telinga kan……….aku pun malas nak cakap banyak kali…sekali aku bagitahu tu faham ah…kang kalo aku ajar berulang kali susah plak…….

Tapi sb nk kerja…tawakal jer ah…bila balik jer aku lapkan telinga Haikal……….tawakal jer…Aku yakin Allah lindungi anak-anak aku……..

p/s: Haikal duk elok2  tau, mama dan papa gi kerja.cari rezeki untuk kita.Nanti boleh ah Haikal dan Along nk beli Ben10……..hehe…

Mama tahu Haikal tak suka, dari riak muka pun mama dah tahu. Bila mama ambik jer, Haikal mesti tersengih-sengih campur ngan gelak-gelak ngada…..PAPA DAN MAMA SAYANG ANK2 KAMI……

adiosssssssss

Alahai Along…………

21 May

Permata sulungku…………………

muahhhhhhhh…

pantang nampak……….

cubaan shuffle (btui ker eja tu)

alhamdulilah…………

naughty boy…

jari yang terluka…………

peace no war…….

sampai bawah katil…………..

di klinik……….

buah hati pengarang jantung mama, papa dan haikal……………..

Berdua lebih baik versi II….

21 May

layanzzzzzzzzz………….

papa punya kerja………

 

 

Sbnarnya..gambar2 ni semua Along yang paksa aku ambik..asal dier duk ngan adik jer…mama, cepat ambik gambar…

Terubat penat lelah selama ni tgk anak2 membesar depan mata….walaupun penat sekali pun…hati ni lega…

photostat………

21 May

Btui tak saya ni photostat papa saya……???tak cayer..tgk ahhhh……

hehe…………..

Dugaan Allah……

13 May

 

 

Aku masuk wad 25hb April…so proses kedebuk kedebak tu 26 April jam 8 pagi…selesai 11 pagi…so kesimpulannya dapat ah MC 17 hari…alhamdulilah segalanya berjalan dengan lancar..tapi Jun aku ader next appointment..tapi sampai skrang aku pantang lagik…takut gak kalo libatkan dalaman ni….

Thank to Mammy kerana sanggup menjaga anak2 kakak…sanggup plak tu tinggal daddy sensorang kat KG…Muahhh

Thank to papa kerana selalu sokong mama, sampaikan dah tak bagi mama mengandung lagik…ajal maut ditangan Allah papa…rugilah sayang, umur kita masih muda lagi…tak per doc pun kater tak de masalah….tapi 3 tahun lagik ah…