Archive | June, 2010

Realiti kehidupan…

29 Jun

Realiti hidup….itu satu kenyataan yang aku perlu akui…ader jatuh dan bangun, ader duduk dan telentang…ader sedih dan gembira…ader segala-galanya….

Namun sebagai orang islam aku perlu juga akui dan redha dengan ketentuan Ilahi…percaya dengan qada dan qadar Allah dan yakin dengan setiap yang berlaku satu ujian Allah yang pasti ader hikmah yang aku sendiri tak pasti. Walaupun ada masa aku tewas dalam menghadapi semua itu tapi aku yakin papa, anak2, dad, mum dan adik2 ader ngan aku..aku kuat kerana mereka.

Papa, percaya tak mama cakap…?Allah dah bagi kita 1000 kesenangan tak kanlah Dia uji kita sikit kita dah putus asa…Kalo papa lemah, mana tempat lagik mama nak menumpang?Dia dah bagi kita rezeki, kesihatan dan anak2 yang comel dan sihat itu dah satu keindahan untuk kita sayang..!!!Percayalah papa..mama pasti ader sinar setiap dugaan yang kita hadapi…mama tak nak kalah papa…Allah tidak kejam untuk menguji kita seandainya kita tak kuat untuk hadapinya..Allah yang Maha Mengetahui…

Cuma mama nak papa kuat semangat..be strong sayang………..jgn cepat mengalah….mama yakin pasti ader sinar di sebalik semua ni…Mama yakin Allah uji kita agar kita tidak alpa…mama sayang family kita…baru sikit ujian tu…kalo kita pikir kita susah..orang lain lagik susah dari kita….

Mammy….

Terima kasih sb selalu disamping kakak…selalu dengar rintihan kakak…selalu tolong kakak….kakak bertuah mammy!!!!!!…

Daddy…thank to everthing!!!

Along dan haikal…

Anak-anak mama lah penguat semangat mama…biar apa pun yang terjadi biar kita terus bersama untuk selamanya…papa dan mama sayang along dan haikal………

Ya Allah, Kau berikanlah aku terus kekuatan untuk menghadapi segala-galanya..Permudahkanlah perjalanan hidup kami sekeluarga…Berkatilah setiap rezeki yang  kami perolehi………Amin….

Advertisements

Happy Father’s day….

23 Jun

satu hari di Kampung Sungai Rengas..

Lelaki: mamamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……………

Perempuan : yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr………..

lelaki: mam lupa yer nak wish kat papa…

perempuan : wish aper plak…?

lelaki : hari ni hari bapa ah..

perempuan: yer ker…lupa…okehlah..selamat hari bapa….muahhhh(adegan muah dari jauh sb duk rumah mak mertua)

Tapi yang bestnya..bapak mertua ada kat depan mata tak wish pun..sb aku tahu kalo wish pun dier tk fham…

Papa..

Selamat hari papa…semoga sentiasa menjadi papa yang semakin baik dan semakin manja tuk mama. walaupun kadang2 nmpak ngader tapi mama best jer..semoga papa sentiasa sabar ngan kerenah mama dan anak2. sesungguhnya mama nak papa tahu mama terlalu sayangkan papa..hehe (malu plak)…Bukan intan yang jadik ukuran tapi hati budi yang mama pandang….(tapi kalo bagi intan belian mama tak tolak)..

Realitinya……………..mama bahagia jadik isteri papa…yang mama pasti anak2 jugak bangga papa jadik ayah mereka…

semoga jodoh kita berkekalan dan bahagia ke akhir hayat…

Saya sayang suami saya………poyoooooooooooo heheheee…

 

 

Sepesen….

22 Jun

tido pun nk sama….mama sayang korang berdua…

muahhhhhhhhhhhhhhhh

SELAMAT PENGANTIN BARU….

22 Jun

Selamat pengantin baru tuk ZURA dan HAFIZ….

Tahniah tuk adik ipar aku…selamat dah melangsungkan perkahwinan…..

comeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jerrrrrrrrrrrrrrrrr..

heheheee…

zura ( adik iparku) & Hafiz

mak & bapak mertuaku bersama pengantin

makan beradap…..kat rumah lelaki

aku dan pengantin

wif kak mie ( kakak iparku)

wif haikal….

mama & haikal….

adiosssssssssss…

thank to papa..kalo tk mg tak der ah kenangan wedding zura…aku penat sgt…tido tk cukup, layan anak2 lagik…

semua gambar ni maser majlis menyambut menantu….kat rumah pengantin perempuan tema oren…dan kebetulan plak baju yang aku bawak balik semua kena ngan tema.

kemalasan melampau…

22 Jun

aku bau start keje hari ni setelah seminggu berkampung di kampung.balik pun sb adik ipar aku kawin..last ah dalam family hasben aku.yang dulu kawin aku tk balik sb aku dalam pantang lagik…penat gilo…
kerja aku sepanjang kenduri tu:
tukang masak tuk org yang datang menolong….masak..masak..masak..buat kuih tuk hantaran…penat tapi happy bila tgk org happy…
‘walaupun di kutuk dan di caci..tapi tetap ikhlas buat semua tu…hehee…’

ntah lah…..

hero mama…

9 Jun

rindu kat along…

bulat mama…

Skrang Danial dah makin besar, aku tgk dier manja ngan aku. selalu gaduh ngan papa…

Haikal plak duk kat nursery, cikgu2 panggil dier bulat sampaikan kat pampers pun tulis bulat…

Rinduuuuuuuuu………….tak sabar nk balik….

Lampu….

9 Jun

Dah lama beli tapi dah nk masuk rumah baru tergerak nk publish…tk bleh citer awal2..kang ader kater ngader…..tapi semalam biler gi kedai nak tambah lampu ngan kipas lagik…ader jer lampu yang aku tukar dan tambah balik..sbnya, biler dah tgk rumah, jadi nmpak tk sesuai kalo lampu tu duk sini,lawa duk situ..macam2 ah….so ader ah yang tambah dan bertukar….

sikit sebanyak……..tgk ah kalo kot2 bertukar lagik…