Realiti kehidupan…

29 Jun

Realiti hidup….itu satu kenyataan yang aku perlu akui…ader jatuh dan bangun, ader duduk dan telentang…ader sedih dan gembira…ader segala-galanya….

Namun sebagai orang islam aku perlu juga akui dan redha dengan ketentuan Ilahi…percaya dengan qada dan qadar Allah dan yakin dengan setiap yang berlaku satu ujian Allah yang pasti ader hikmah yang aku sendiri tak pasti. Walaupun ada masa aku tewas dalam menghadapi semua itu tapi aku yakin papa, anak2, dad, mum dan adik2 ader ngan aku..aku kuat kerana mereka.

Papa, percaya tak mama cakap…?Allah dah bagi kita 1000 kesenangan tak kanlah Dia uji kita sikit kita dah putus asa…Kalo papa lemah, mana tempat lagik mama nak menumpang?Dia dah bagi kita rezeki, kesihatan dan anak2 yang comel dan sihat itu dah satu keindahan untuk kita sayang..!!!Percayalah papa..mama pasti ader sinar setiap dugaan yang kita hadapi…mama tak nak kalah papa…Allah tidak kejam untuk menguji kita seandainya kita tak kuat untuk hadapinya..Allah yang Maha Mengetahui…

Cuma mama nak papa kuat semangat..be strong sayang………..jgn cepat mengalah….mama yakin pasti ader sinar di sebalik semua ni…Mama yakin Allah uji kita agar kita tidak alpa…mama sayang family kita…baru sikit ujian tu…kalo kita pikir kita susah..orang lain lagik susah dari kita….

Mammy….

Terima kasih sb selalu disamping kakak…selalu dengar rintihan kakak…selalu tolong kakak….kakak bertuah mammy!!!!!!…

Daddy…thank to everthing!!!

Along dan haikal…

Anak-anak mama lah penguat semangat mama…biar apa pun yang terjadi biar kita terus bersama untuk selamanya…papa dan mama sayang along dan haikal………

Ya Allah, Kau berikanlah aku terus kekuatan untuk menghadapi segala-galanya..Permudahkanlah perjalanan hidup kami sekeluarga…Berkatilah setiap rezeki yang  kami perolehi………Amin….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: