Rutin harian bila jauh sikit…

27 Aug

Alhamdullilah aku dah duk rumah baru yang kami beli …penat, letih tapi yang nyata seronok sgt. Walaupun tak der ah besar rumah tu tapi sekurang2nya ada gak harta kami. Setiap hari aku akan kuar jam 630 pagi untuk ke opis. Jarak aku dari rumah ke opis 30 minit, papa plak 20 minit. Pagi2 aku akan bangun seawal 4 pagi untuk siapkan sahur (dah bulan Ramadhan) dah akan ku pastikan kul 5 kn siapkan anak2…mandikan along dan tukar pampers adik.

Aku balik dari opis plak kul 430 ptg, ambik anak2 kat nursery..zass balik rumah. sampai rumah kul 515ptg, basuh baju anak2 yang kat nursery, masak nasi dan terus mandikan anak2, pastu aku solat dan terus masak untuk berbuka…Dlm kul 7 aku siap ah masak…Alhamdulilah walaupun nampak macam havoc gila…tapi aku hepi…

papa: mama penat tak? balik jer kelam kabut masak..

Mama: penat  tapi mama ikhlas buat semua ni….

…..Peduli apa org nk kata..yg penting aku happy…

org selalu cakap kat aku, bila ko ader anak baru ko tahu penat..mesti ko tak masak dah…

Tapi jawapan aku …..aku tk pernah rasa muak untuk masak…itu bukan alasan kan???anak..anak….susah sgt ker bila ada anak….???

Dah ah…emo plak pepagi..kita kongsi gambar ah..

Pintu hadapan..

Ruang makan – pandangan atas

ruang tamu – pandangan atas

pandangan luar..

langsir – ruang tamu- kain yang sama tuk satu rumah – tempah kat Nilai

Ruang tamu

kat dapur…

sikit2 dah ah…

nanti bila dah kaya sikit ,aku buat open house..tapi bila????ntah….tak niat dan tak janji….

Advertisements

2 Responses to “Rutin harian bila jauh sikit…”

  1. haja September 21, 2010 at 1.35 #

    cntik umah kak yanti..murah rezeki kan dpt beli umah diusia muda..nnt buat mkn2 ajak k…

    • raziqdanial September 22, 2010 at 1.35 #

      terima kasih ja..
      Insya Allah kalo buat makan2 akk tk lupakan ja..
      Tapi kalo Haja nk dtg sekarng pun, dtg ah..rumah kak ty sentiasa terbuka untuk kawan2…ajak Pie sekali..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: