Archive | November, 2010

sambung cite akikah……

26 Nov

Maser akikah Haikal, family aku pun dtg gak.. tapi lambt ckit…sb dad dari Perak…

So settle makan, dad nak gi Kemaman…mum pun ikut sekali ngan adik2…nak tido sana…

tapi lain plak citenya..drg tak jadik tido¬† Kemaman sb dad pnat sgt..so drg gi tido kat Primula..nk dijadikan cite..dad tel aku, ajak aku tido skali..aku apa lagi..hip..hip horray…

nak rehatkan badan…penat sgt kenduri kendara ni….

so tido ah kat sna enjoy ngan adik beradik..papa pun nmpak happy jer…sian papa..penat oooo..

esoknya bangun pagi2 mandi kolam………Danial mg tk layan aku dah kalo adik2 aku ader…mammy ngan daddy layan dia…daddy yg sepatutnya kn gi Kemaman pagi2, gi lewat sb nak enjoy ngan anak2 katanya….

masa drg mandi manda..aku bersosial ngan papa dan haikal kat cafe hotel breakfast…………..

anak bapak…………..

aku yg gemuk..naik 1 kg..

Kami melantak sampai buncit…balik kg seminggu badan macam di pam-pam…asyik makan daging jer sampaikan badan pun berdaging…tk sanggup…skrang ni proses penurunan…terasa kesendatan baju tu…………..please…

tapi hidup ni kn makan kan… (nk sedapkn hti..)…

satu pagi….

mama, papa tgk mama makin bulat…..

nangissssssss

Sesekali papa buat lawak….

26 Nov

Semalam aku balik lambat…bawak 1 kete jer..so kn tunggu papa balik kul 8 pastu gi ambik papa..

Aku duk kat nursery haikal sampai kul 6.30ptg, mandikan anak2 pastu blah ah sb cikgu dia dah nk balik….sampai kat balai, papa ajak lepak kat taman depan balai….tiba2..

Papa: mama hujan ah..

mama: tak ah…air liur papa merecik…

along: mama, aeroplane..(sambil jari tunjuk kat awan)

papa : a’aa…btui ah mama, air orang kencing atas kapal terbang tu…

mama: sengalllllllllll………….!!!!!!!!!!! (sambil bulatkan mata)

roslan..roslan…

Lamanya nak bergambar bersama…….

25 Nov

 

;;;;;ketiga-tiga gambar yang sama..tapi situasi yang berbeza….

cITE aiDILADHA…

23 Nov

Nak citer aper yer …

Aku cuti lama…..

layan gambar maser akikah haikal jer ah……………..

group berzanji..

adik ipar aku dan mak mertua dia..

mak mertua aku yang aktif berzanji….

ipar..ipar kuuuu

malasssssnyaaaaaa…nanti ku sambung lagik upload gambo…

why….

11 Nov

Dalam tempoh 3 minggu ni……………nafsu makan aku memberontak…..asyik nk makan jer…..

tolong ah….tk nk macam ni…buruk beno rupanya…baju semua dah muat smula….yang saiz dulu dah muat….

knp ek…keadaan macam ni maser aku ngandungkan along……………

kalo ngandung tk per….kalo tk ngandong macamana……….susah lah gemuk tak berisi……………

Ragam anak2…

4 Nov

Anak2 ni macam2 ragamnya..pengubat hati kala resah…tapi bila masa aku resah…conpius…

adik kat nursery…

along tgh breakfast kat cafe

ambik ko….kesengalan along….

Along pagi2 mg breakfast ngan aku..kekadang jer kalo aku bawak bekal atau malas nk layan…aku terus jer hntar…

mg makan banyak..dh ah bawak dh bekal dari rumah..nk sarapan lagik…

perut jer buncit tapi tinggi nya idak….

Adik plak..makin manja..tk bleh berenggang ngan akku…pantang nampak..kalo kat rumah…asyik jadik geng kat dapur jer…malam2 jgn cakap ah…papa pun dh pandai jeles…hehe…

Along tu manja..tk bleh nk larang sikit nangis..bila along nanngis..adik mesti gelakkan dia….

Seronoknya…pelengkap rumahtangga kami…tambah 3 org lagik..jika diizinkan Allah….

Hasil tangan along…

2 Nov

Layan……….

macam..macam…