Archive | December, 2010

Versi III

28 Dec

@ The Zon Johor Bharu

heheh.happy sgt..

penat dah…nanti sambung lg..gambo banyak gilooo…………..

Kenangan itu….versi II

28 Dec

@ zoo johor

Daddy ngan along….

4 jam main tk berenti…….suke beno along sb gajah tu laju…bukan macam Giant Nilai..hehe

Along ngan Afiq…kamceng dia…

Indahnya kenangan tu…

kenangan itu..

28 Dec

Banyak lagi rupanya gambar bercuti ari tu..papa buat diam jer dalam hp dia…gamabr ngan dia lagi banyak, sb keje ambik gambar jer…dlm hp aku mg jarang2 sb aku kadang2 jer snap…layan jer ahhh…

daddy & along kat Melaka

Daddy, Mammy & Along..

Haikal ngan abang Raf & Pok su Alif

Pakar pemakanan….

Teka..mana anak dan mak???hehehe

Along dan Afiq

Kesayangan hamba…

@ cafe hotel..breakfast

papa & adik…

mama & adik…

budak ni mg tau…nakal yg hamat…

to be continued….

 

 

Terasa nok………..

16 Dec

Hari ni mak sentap nok..sentap ngan laki sendiri….so smlm pas maghrib mak balik rumah mop rumah, kemas rumah..terapi minda…

Terasa sgt2……tapi biarlah rahsia..semalam tak bercakap..pagi ni pun  tk bercakap…….ntahlah…itu lumrah rumahtanggakan..lagik buat mak stress bl dtg opis tk bleh bercakap…bukan nk moody……..tapi kepala sakit sgt2…..rasa berat jer..nk jalan pun pusing…

malam ni ipar2 aku dtg…aku nk masak nasi goreng jer..itu permintaan drg..lagipun sampai malam.Esok aku cuti sb drg nk gi jalan2…tinggalkan anak2 kat tadika dan taska………tapi macam tk best…jalan2 tk der anak2..

p/s: bila papa dan mama tk bercakap…along jadik posmen.hehehe…

Muhammad Riedzmil Haikal

14 Dec

budak bulat…

heheh…

 

Danial dah sibuk tanya..

 

along: bila along nk dapat alesya????

mama: setahun lagik…………

papa: senyum jer………..

naper papa…dah ngalah ker…???

@ Melaka….

14 Dec

Layan gambar jer ahh…mood nk menulis kurang..

dlm bilik hotel..nk balik dhhh

dua2 dah bulat kembali…….setahun kn diet kes makan daging korban sekilo..hehe

saya sayang awak…

KuLan dan Kuty..ganti kuman kumin

ceti +++penarik beca…

muahh…

muah..muahhhh

p/s: Perasan tk ..anak2 tak ader ngan kami …drg masing2 sibuk ngan makcik2 & pakcik2 drg….

along naik beca…haikal plak ngan adik2 aku…

 

bestnya holiday ngan family….enjoy jer…

 

Kesayangan saya……….

14 Dec

Anak sulung saya…baru jer masuk 4 tahun 5 Disember  ari tu…

dah besar dan banyak cakap….

tak pernah duk diam..kalo diam pun sb tido…

ader jer nk cakap….

Anak kedua saya..

18hb Disember ni genap 10bln..

berat maser 9 bln 8.6kg

dah pandai sebut mama, papa,nak..

suka buli along…

suami kesayangan sya…

kawan,rakan, sahabat, geng gaduh…u mean everthing to me…

luv u…

Hadiah itu…

13 Dec

Sambung entry cuti2 malaysia…

Shopping tak banyak pun sb aku bukan berduit. Semua di sponsor oleh dad. Masa di Singapore dad bagi 100 dollar, tk habis pun. sb tak der barang yang menarik cuma kau beli kasut her kat Orchard Square itu pun brand BATA…hehe…macam ah tk der kat Mesia.Tak mahal pun cuma 9 dollar je….

Pastu aku beli handbag…itu pun atas paksaan Mum…niat mg ada nk beli handbag..kebetulan POLO ader offer…Handbag RM100+++ di offer 70% dapat ah RM60.00. Niat nak beli tapi sayang duit…tapi dipendekkan citer aku tk beli…masa kat Melaka, Mum sibuk nk shopping beg gak..so Dad suruh aku gantikan beg aku yang dah kuar wayar tu….jadik …maka….pakasa atau pun aku mg rela..aku beli ah gak….hehe..

 

Modelnya ..mum aku..sibuk nk jadik model

Alhamdulilah…

Beg Mum….

jam tangan…

Bila mum paksa aku beli beg aku cakap tak yah ah beli kat BONIA, mahal…semua RM700++++..aku tk biasa…aku cakap nk Sembonia jer…tapi mum cakap tk yah gi jauh2…beli jer kedai sama…so pilih punya pilih,,,aku mg dah berkenaan beg ni, tapi regenya….sama ngan gaji pokok aku…tak layak untuk aku yang cikai ni..aku pilih yg lain..bila tunjuk kat dad…dad tanya aku…ni ker yg aku nk …aku cakap bukan..dada cakap ambik yg betul2 berkenan..jgn nanti balik tak pakai….so aku tunjuk ah………maka terbeli..

Bila samapai kat hotel…………..

mum : kakakakkkkkkkkkk…biar betui??

Aku : Apa??

Mum : Special Edition beg kakak…..

Aku : yer ker………..???

Alhamdulilah….dah rezeki…Aku pun tk thu sbnarnya….rupanya mum tgk kat dalam beg…

Esoknya gi skali lagik ke BONIA sb mum tk puashati tk beli kasut/sandle untuk dia…masa aku gi tu ader 1 jer lagik design beg tu…ader 3 design…dah tinggal 1 jer…

Aku dapat jam tangan gak…..rezeki ….papa dapat perfume Dunhill….Danial ngan Haikal dapat mainan…..

Terima kasih Dad & Mum…..

@ Melaka..

10 Dec

Aku bertolak pulang ke Putrajaya dari Jb hari Isnin..so Daddy ajak round Melaka dulu ..tk planning nk tido..tapi dh sibuk shopping kat Mahkota Parade…lewt..so Daddy tk larat nk balik terengganu..aku ok jer sb sejam jerr…

Tapi hati dah tergerak dad akan ajak tido nya…so kami tido kat Melaka…layan gambar jer..

kat pantai klebang..

kedai makan yang hampeh…tk sedap langsung

mum tgh byr barang aku dan dier…next entry..

adik2 aku yg nakal…

aku yg bersenang lenang..ader bibik yang jaga anak2..heheh

Alamak…terlepas pandang..

10 Dec

Layan gambar jer ah….

 

 

 

 

 

muka dah sugul..perut plak buncit..arghhhh

maser ni kat mana ntah..tapi JB lagik…

Daddy ngan mammy sibuk beli netbook….

papa plak sibuk main game………….aku plak sibuk berdukung haikal…