Archive | February, 2011

Irdina..

21 Feb

Perjalanan balik dari dari cuti tahun baru cina ari tu..

aku singgah rumah dila..tido ah semalam..

Amazing…adik aku dah pandai masak….sedap2 jer lauk2 yang dia masak..bagus…

Kalo dah papa makan bertambah-tambah..maknanya seadp ah tu…

hehe…

Gambar penutup…

AUNTY YANTI DAN IRDINA..

p/s buat Dilla..

Nanti kakak nak gi lagiik rumah Dila tau..pastu kita gi Bukit Gambang…..enjoy…

Dilla kena cuti tau….nanti kita set date..

Along dan Uniform

21 Feb

Bergaya btui..

tapi along setiap kali masuk sekolah mesti ada masalah ngan baju….tak ader saiz…dia kecik..so aku kena beli baju saiz yang paling kecik tapi repair semula …hehe…

mama…kawan2 along cakap baju along macam superman….

hehe..budak2…

anak dan bapak…

21 Feb

RM 10,0000…wow…

dari beli baik ah papa test jer kat shopping complex….

hehehehe….

hehehehe…

Along…

21 Feb

Ank sulung aku dah 2 bulan masuk sekolah…tapi mama baru nak buat n3….

Anak aku dah masuk Pra Sekolah kat SK Putrajaya Persint * (1).. Alhamdulilah…aku tgk Along seronok kat sekolah baru..balik sekolah aku ambik Along dan hantar dia kat Tadika kat opis untuk transit..

@ dataran sekolah

Renungan masa depan

mama sayang along

dalam kelas…

very colourful..mama pun rasa nak masuk pra…hehe

Along..

Semoga cita2 along enjadi kenyataan..doa mama sentisa untuk anak2 mama….

Balik Kampung……….

21 Feb

N3 ni dah kira basi ah…

Cuti tahun baru cina ari tu aku balik kg…balik mesti ah 2 rumah…selang 2 jam jer perjalanan…

Macam2 kisah kalo balik kg…best, tak best, geram….macam kater ipar aku…’ty jarang2 balik ty tak tahu’..hehehe…

sib baik jarang2 balik..kalo selalu…aku yang lari…hahhahahaaaaaaaaa…

Biarlah…tahniah tuk ipar aku sb dah siap rumah baru drg…cantik,besar dan kalo aku puas hati ah…

Untuk Usu…cepat2 buat rumah tu..tanah dah beli…

Aktiviti kalo balik kg..aku jarang berjalan cuma selalu memasak…kalo balik rumah mammy aku yang maska..kalo balik rumah mak  pun aku yang

 masak…so masak jer ah..sian kat org drg…

erm…malas nk cite…layan gambo ahhh..

Hero aku sibuk nak naik kuda..busuk sungguh bau kuda tu..

@ Pantai Batu Buruk

peace…

p/s: Kehidupan ini terlalu indah jika kita bijak mengubahnya..

Aktiviti anak-anak…

21 Feb

Lama dah letak gambar anak2…bila dah tak der idea ni..baik tgk gambar anak2 jer…

@ KLIA

@ Salak Tinggi

hehe…

@ Giant Nilai…

Ada steamboat best kat Giant Nilai..tapi bukan REstoran..van jer…btui2 depan pintu masuk…

semalam papa ajak makan…layan jer…

Bulat mama…

Hensem mama…

Hobi adik…

Senyum…wink..wink,,,…

Happy Besday Muhammad Riedzmil Haikal bin Roslan

21 Feb

Allah Selamatkan kamu…
Allah selamatkan kamu…
Allah selamatkan kamu…Muhammad Riedzmil Haikal..
Papa, mama dan Along sayang kamu..

Alhamdulilah, haikal dah masuk setahun pada 18.02.2011…(maafkan mama sb lambat kuar n3..)
Dalam umur dah cecah setahun ni…haikal dah pandai::::

1. Panggil mama,papa, nak ..apa lagik ek..lupa plak
2. Kuat merajuk..tambahan plak kalo ambik makanan kat tangan dia..
3. Suka makan nasi..tak kira lauk apa..kari ngan kicap pun belasah gak makan..
4. Dah berdiri tanpa pegang apa2 tapi tak nak melangkah kaki
5. suka panjat tangga
6. Suka mandi, kalo tahu time yang dia kena mandi, kalo kita lambat..mg meraung satu rumah
7. Suka buli along…badan bulat dari along sedap ah dia hempap along
8…banyak lagi..tapi lupa….nanti mama update kalo mama ingat…

Harapan Papa & Mama..

Adik di rahmati Allah sentiasa, Dimurahkan rezeki, di kurniakan kesihatan yang sempurna, Di lindungi Allah.
Kami harap adik jadi insan yang berjasa pada mama & papa, pada agama, bangsa dan negara. Belajar rajin2, jangan lupa solat..(feeling macam dah masuk U)..

Sedihnya…bila buat n3 libatkan anak2 mesti sayu jer…rasa macam drg dah besar…nanti bila dah sekolah, drg duk asrama ..tinggal ah aku ngan papa…

..Along suruh buat besday adik…aku tk buat..aku beli cup cake jer untuk drg…nanti adik dah pandai baru mama buat besday party macam along…

Secebis luahan..

17 Feb

Lama sungguh tak berupdate…simptom ‘M’ ni ada jer..banyak nak cerita, nak luahkan, nak kongsi tapi ada masa nya tak terluah dengan kata2…cuma mimik muka jer membayangkan……….

Pda 14 Januari 2011..umur aku genap 31 tahun..mungkin dah ada sikit kematangan walaupun masih dalam kebengongan…tapi mungkin matang dalam kehidupan berumahtangga..matang dalam menjadi mama, matang untuk menjadi seorang isteri…dan yang pasti aku bahagia dengan kehidupan aku. Bahagia dengan papa dan anak2. Walaupun tidak semewah hartawan tapi dalam tempoh 6 tahun melayari hidup berumahtangga dengan Roslan kami telah punya segalanya. Alhamdulilah, kami ada rumah untuk kami berteduh ada pekerjaan untuk membesarkan anak2..alhamdulilah…
Sesungguhnya Kau luaskanlah pintu rezeki untuk kami Ya Allah…

Namun dalam mengawal emosi aku masih lemah…kerana sentiasa dikelilingi oleh org yang dengki dengan kehidupan aku…Dengki bila aku ramai kawan, dengki bila aku beroleh sedikit rezeki, dengki bila aku bahagia..tapi aku akui itu salah satu ujian yang Allah turunkan untuk aku tabah menghadapinya..Kerna bila aku renung sejenak…orang yang berperasaan dengki ialah seorang yang NOTHING….
Jiwa dia kotor, penuh dengan syak wasangka dengan orang, mata dia sentiasa memandang orang itu hina. Pada pandangan dia, hanya dia yang terbaik….Ataupun dia lupa..manusia ni telah dijadikan tidak sempurna..kita ada kekurangan…seperti juga dia…tapi jika kita sujud pada yang SATU..Insya Allah hati kita tidak akan sentiasa dengki sesama manusia………yakinlah …hidup kita ni sementara..tiada yang kekal…

Jatuh dan bangun kita tak siapa yang tahu….kalau kita sentiasa bangun..ALHAMDULILAH…tapi kalau kita sentiasa jatuh..macamana??? Tetapi itu semua tuntutan Allah…Yakin pada Qada dan QadarNya…

Ermmm…tetiba emosi plak..sbnarnya aku penat tgk manusia yang bermuka-muka..depan macam baik gila..tapi blakang…!!!susah sungguh….
tapi macam aku kata..itu semua lumrahkan………….

Lindungilah keluargaku Ya Allah…