Archive | March, 2011

makan..gemuk..buncit..montel…

22 Mar

Mum selalu duk sebut ada 1 restoran yang drg suka makan kalo gi Penang.Restoran Pen Mutiara..(kalo tk silap)…

Sepanjang duk sana, kat depan hotel tu ada kedai mamak jer….aku tk suka makan kat kedai mamak….

so mum sekepala ngan aku…jadik 2 hari berturut-turut kami makan kat situ…sedap..bersih…tapi mahal…..Tapi aku tak makan banyak sgt sb Along demam..so dia tk makan, mama lagik ah….papa jgn cakap……….kari kepala ikan seketul beso…

adik kat akuarium…

mama sayang anak2 mama…time ni Along kat meja makan…badan panas…muka pun dh merah…

lauk pauknya……..dah licin baru ingat snap…

Kari kepala ikan, bawal masam manis, lala bercili, kailan goreng, sayur campur, sotong goreng tepung, udang galah goreng kunyit,kerabu mangga, sambal dan ulam2…

manusia yang paling lambat makan ialah manusia yang paling gemuk…….btui….!!!

Advertisements

Kemalasan melampau…..

22 Mar

Tgk gambar jer ah…layan percutian ke Pulau Pinang..

Along dan adik lelaki sulung..ashraff

adik bongsu ku…aliff

itu jer kerjanya..

adik paling nakal.. ..afiq

muahhh…

along,haikal,ashraff, nazlin

@Jusco PP, Nzlin tu dah tingkatan 2..mcm budak2…

muahhhhhh..1000x

p/s:..ada gak org dengki den letak gambo laki den…hehe…mulut tu tk reti diam…

tak per..pas ni den letak gambo laki dio plak…nanti den cari..hahhahaaa….

Jalan-jalan cuti sekolah…

21 Mar

Cuti sekolah aku gi Penang….macam biasa ngan family aku skali..

Tak banyk gi jalan, sb hujan jer kat sana…

pagi jer jalan, bila petang duk hotel jer…

Tak banyk yang berubah kat Penang…aku pernah duk sana 4 tahun….walaupun kecik tapi aku ingat ah…sb aku tadika kat sana…Cuma kalo jalan2 ni mummy yang banyak shopping…Mammy shopping gelang emas, baju dan kasut….Malas nk pikir sb aura malas tu datang lagik…layan gambar jer ah..

HARI PERTAMA

Atas Feri..memandangkan aku gayat..aku duk dalam kete jer…

my love

takut..takut berani

HARI KEDUA

Hari untuk shopping dan jalan..jalan

Tq mum…setelah sejam aku pilih ….

Alhamdulililah…………

Kisah orang….

21 Mar

Kadang-kadang kita rasa tindakan kita betul hinggakan kita menidakkan pandangan dan pendapat org terhadap kita. Tapi mungkin itu lumrah dunia. kita rasa kita terlalu sempurna untuk di hargai..sedangkan semua itu secara tidak sengaja..

Gitu jugak macam2 kalo org nk sesuatu…membodek itu dah jadik satu kemestian. Tak kiralah rezeki yg diperolehi tu berkat atau tidak…tapi bila selalu sgt mengutuk org..syak wasangka ngan org..hati jadi busuk..hinggakan org bersembang pun pikir org mengutuk…hehe..takut ngan bayangan sendiri…

hahahahaahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa………….kelakar sungguh kehidupan ni…dah hujung tahun….datang awal, tak bising2 dlm opis, tak cuti …tak kuar merayau…………akhirnya suksesss….

pas dah suksess……back to normal……………………….hehehe…ampu tu penting..tk pikir apa org kata..janji bos nampak………hehehe…

Satu jer kau perlu thu…bukan kami dengki cuma……………!!!!!hehehehee………..biarlah rahsia…

pas ni boleh masuk pidato………………………hehehe…

Kisah kentut…

4 Mar

Along: mama tadi along nangis kat sekolah

Mama: Along jangan nangi ah, mama ngan papa nk kerja. Kalo Along nangis nanti papa marah mama

Along : naper?

Mama: ye ar..nanti papa kater mama manjakan along..

Along : tak per mama, nanti balik rumah along KENTUTKAN papa…

hehe…hehehe…anak aku…

sedetik lebih …

4 Mar

SEDETIK LEBIH ( Anuar Zain)

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

warghh..lirik ni menyentuh kalbu….

p/s: papa….for u…anthing for me???nothing..??ni i nak melenting ni….(pantun 2 kerat)

Papa…thank q for everything…muahhh

saya rindu suami saya…

Ngantuk…

1 Mar

Semenjak dua menjak ni tido ku terganggu………..

ngantuk tahap gaban………

harap2 segalanya akn selesai…….

kami nak hidup aman..tanpa ada gangguan..