Archive | April, 2012

Check in @ Hotel Rosa Pasadena, Cameron HIghlands

30 Apr

Macam yang aku bagitahu…kami stay kt Rosa Pasadena package Travel agency…

Kami guna khidmat Dolphin Travel agency di laman web www.journeymalaysia.com memang berbaloi dan package yang best..

Breakfast dan dinner kami disediakan…

Dinner kami dapat package Steamboat….kenyang macam nk muntah…

layan gambar ah….

 

 

 

 

 

 

baru teringat nk snap…

 

 

 

 

 

 

nyum..nyum….

 

 

 

 

 

 

sedap sgt…

 

 

 

 

 

 

sibuk bilang..bilang jem ngan butter…

 

 

 

 

 

 

ragam anak2 sblm check out…

 

 

 

 

 

 

gedik ngan suami tersayang….

 

 

 

 

 

 

check out….

adiosss…..

Advertisements

Roslan dah demand

30 Apr

Tajuk tak leh blah….

Permulaan bicara..

Papa…besday papa ni mama dlm pantang, so mama bagi hadiah awal ah

erm…

papa nak hadiah apa???

tak yah susah@ mama, papa x kisah tapi kalo blanja papa gi Cameron Highland best gak..

erkkk…..demand

 

So…moh ah kita..jalan@ dihujung minggu..

Aku cuti hari jumaat, kami bertolak kul 7.30pg dan sampai di Cameron kul 11.45pg..

Kami tido di Hotel Rosa Pasadena, aku ambil package dr travel agency…..kalo berminat surf ah linik ni::www.journeymalaysia.com….

berbaloi..baloi….

so layan ah gambar2 yang super duper banyak….

 

 

 

 

 

 

 

sepanjang perjalanan…..romantik dulu..

 

 

 

 

 

 

@ Strawberry park…….

 

 

 

 

 

 

Hero-hero mama

 

 

 

 

 

 

hehhehe….

 

 

 

 

 

 

2 bulat…..

 

 

 

 

 

 

segarnya salad……..bestnya buat nasi ayam..

 

 

 

 

 

 

Hensem mama…

 

 

 

 

 

 

cute mama…..

 

 

 

 

 

 

wow….

 

 

 

 

 

 

@ Butterfly farm……menahan ketakutan

 

 

 

 

 

 

beautiful…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asalkan anak2 bahagia….cukup berbunga hati mama dan papa…..

entry gatal…

19 Apr

biar org lain geli membaca….asalkan saya bahagia……….saya rindu lelaki ini..hehehhe

@ SABA RESTAURANT..hasil tangan along

mintak2 hidung ni mengecil pas bersalin

sayangnyaa….

ngan aaroon……….muka sebijik ah bang..hahahaaaaaaa..

tanda kasih kami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tanda cinta kami…

Alhamdulilah 7 tahun kami bersama..Aku harap sinar bahagia ini hingga ke hujung nyawa….Insya Allah tahun ni kami berlima….sayang awak Roslan.

Reunion geng gosip KOIR MAMPU

19 Apr

Tempay : Taman Rekreasi Air Wetland, Putrajaya

Masa: 9.30 pg

Makanan: nasi minyak, spagetthi, puding buih, tepung pelita..potluck

 

layan gambar jer ah…sb aku x der idea…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pas ni…..agenda pas aku bersalin tau..

Celebrate besday along kt Melaka

19 Apr

hambik kau…cerita dh lm..baru nk update…dh lupa jalan cerita..tapi biar gambar jer ah jadi kenangan kami…yang pasti anak2 suka sgt………

kesayangan hamba….nyawaku 

 

one of happy family….

bushuk papa dan mama 

bayangkan…..3 org sekali aku usung termasuk dlm perut…

katil hotel…..

muka kepenatan….

muzium  kapal….

muzium samudera

muzium lg…

sblum naik bot…

nunggu nak naik boat…

mls taipp…

mls taip gak……

aku happy sb papa dah makin excited nk gi holiday …kalo tak asal cuti nk balik kg jer….(psst..anak omak lah hai…)

tapi aku th dia familyman (mcm aaroon aziz)…kalo anak mintak ngan bini dio ni mesti dio turutkan….kater sayang lebihhh…….

 

Hero-hero mama dan papa..

19 Apr

Lama tak update kisah anak2….alhamdulillah hero2 aku sihat2 dan montel2…mana tak montel asyik makan je….

mals sungguh nk menaip….gambo jer ahhh

 

 

 

 

 

 

sayang anak2 mama

 

 

 

 

 

 

otw balik kg…

 

 

 

 

 

 

@ klinik….

 

 

 

 

 

 

bila adik demam….

 

 

 

 

 

 

dah..byeee…

 

 

 

 

 

 

burrrr……….

 

muahhh….

Syurga kami

19 Apr

Lama sungguh tak cerita psal rumah kami.alhamdullilah dh  hampir 2 tahun oindah rumag baru,tapi bohong ah kalo tak rindu kuartes kami yg lama. Kenangan tuh, dari bujang hingga dah ank dua org stay kt situ. Setiap kali ke Putrajaya, pandang jer rumah tuh..mesti senyum ngan papa….

Tapi bila duk rumah sendiri lagi ah best, walaupun potongan banyak tapi itulah harta yang kami ada untuk kami berteduh……..emm layan ahh  gambar dah ah…..teratak buruk kami..

 

 

 

 

 

 

Ruang tamu bawah

 

 

 

 

 

 

Ruang tamu atas..perlukan pengubahsuaian perabot nih…..!!!!

banyak lagi yang kurang….sikit2 ah beli..kalo nk beli semua hajat sekali gus…haiyaaa